Minden éremből jutott a birkózóknak

spigott - 2020. február 19. 13:28

Jól szerepeltek a Fejér megyei iskolások a grundbirkózók Pécsett megrendezett országos diákolimpiai döntőjében.

Két versenyen is megmérették magukat a közelmúltban a dunaújvárosi és Fejér megyei birkózók, akik előbb Esztergomban, a Kadet Szabadfogású, Kötöttfogású és Női Minősítő Versenyen léptek szőnyegre. Erre a viadalra hét sportolóval utazott el a Dunaferr SE, s a serdülő korosztályú, éppen ezért külön engedéllyel induló Nyikos Veronikának csak egy ellenfél jutott, ám őt magabiztosan legyőzve szerezte meg az első helyet, így minden bizonnyal be is biztosította helyét az idei kadet Európa-bajnokságon induló válogatottban. Gangl Zétény (60 kg) szintén serdülőként állt rajthoz, de egy vereség után búcsúzott a további küzdelmektől. Angyal Szabolcs és Horváth Péter 65 kg-ban, Fekete Sándor 71 kg-ban és Sallai Sándor 80 kg-ban nem jutott a legjobb hat közé, míg Horváth Mihály (65 kg) egy vesztes és három győztes mérkőzés után jó birkózással bronzérmet szerzett.

Eközben a legjobb kisiskolás korú grundbirkózók Pécsett, az országos diákolimpiai fináléban szerepeltek. A sorozatra idén százhúsz iskola közel ezerkétszáz tanulója nevezett, az országos döntőbe negyvenöt csapat jutott be, melyek korosztályonként és nemenként összesen hét-hét súlycsoportban mérkőztek meg egymással. Fejér megye nagyon kitett magáért, hiszen a Mezőfalván megrendezett területi selejtezőről hat iskola kvalifikálta magát a fináléra. A lányoknál az első korcsoportban a dunaújvárosi Arany, második korcsoportban a lajoskomáromi Szent Márton és a bakonycsernyei Általános Iskola, míg a fiúk első korcsoportjában az enyingi Batthyány Fülöp, a második korcsoportban a kulcsi Fekete István, és mindkét korosztályban a Mezőfalvi Petőfi Iskola csapatai vehettek részt a pécsi viadalon.

A lányok mezőnyében iskoláinknak sajnos nem sikerült a végelszámolásba beleszólnia, de a gyerekek így is hatalmas küzdeni tudásról és akaraterőről adtak tanúbizonyságot. Csüggedésre senkinek sincs oka, hiszen a beharangozóban is elhangzott, már az is győztes, aki idáig eljutott. A Bakonycsernye a kilencedik, a Lajoskomárom a tizedik, míg az Arany iskola a tizenegyedik helyen zárta a napot.

Képek forrása: Dunaferr SE

A fiúknál már sokkal vérmesebb reményekkel vágtak neki a gyerekek a viadalnak, hiszen az első korcsoportban címvédőként utazott el Pécsre a mezőfalvi alakulat, mely hibátlan teljesítménnyel jutott el az éremcsatáig, ahol hiába győzte le az Enyinget, egy utolsó másodperces ponttal kikapott a budapesti Gyulai Sportiskolától, így nem sikerült megvédenie címét, s az enyingieket megelőzve a második helyen végzett. A második korcsoportban küzdő mezőfalvi iskolásokat nem vette a szárnyai alá Fortuna a sorsolásnál, így két győzelemmel és három vereséggel a hetedikhelyen végeztek, míg a kulcsi iskolások a tizenegyedik hellyel, s versenytársaikhoz hasonlóan rengeteg élménnyel, és tapasztalattal térhettek haza.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.