Minden éremből jutott a birkózóknak

spigott - 2020. február 19. 13:28

Jól szerepeltek a Fejér megyei iskolások a grundbirkózók Pécsett megrendezett országos diákolimpiai döntőjében.

Két versenyen is megmérették magukat a közelmúltban a dunaújvárosi és Fejér megyei birkózók, akik előbb Esztergomban, a Kadet Szabadfogású, Kötöttfogású és Női Minősítő Versenyen léptek szőnyegre. Erre a viadalra hét sportolóval utazott el a Dunaferr SE, s a serdülő korosztályú, éppen ezért külön engedéllyel induló Nyikos Veronikának csak egy ellenfél jutott, ám őt magabiztosan legyőzve szerezte meg az első helyet, így minden bizonnyal be is biztosította helyét az idei kadet Európa-bajnokságon induló válogatottban. Gangl Zétény (60 kg) szintén serdülőként állt rajthoz, de egy vereség után búcsúzott a további küzdelmektől. Angyal Szabolcs és Horváth Péter 65 kg-ban, Fekete Sándor 71 kg-ban és Sallai Sándor 80 kg-ban nem jutott a legjobb hat közé, míg Horváth Mihály (65 kg) egy vesztes és három győztes mérkőzés után jó birkózással bronzérmet szerzett.

Eközben a legjobb kisiskolás korú grundbirkózók Pécsett, az országos diákolimpiai fináléban szerepeltek. A sorozatra idén százhúsz iskola közel ezerkétszáz tanulója nevezett, az országos döntőbe negyvenöt csapat jutott be, melyek korosztályonként és nemenként összesen hét-hét súlycsoportban mérkőztek meg egymással. Fejér megye nagyon kitett magáért, hiszen a Mezőfalván megrendezett területi selejtezőről hat iskola kvalifikálta magát a fináléra. A lányoknál az első korcsoportban a dunaújvárosi Arany, második korcsoportban a lajoskomáromi Szent Márton és a bakonycsernyei Általános Iskola, míg a fiúk első korcsoportjában az enyingi Batthyány Fülöp, a második korcsoportban a kulcsi Fekete István, és mindkét korosztályban a Mezőfalvi Petőfi Iskola csapatai vehettek részt a pécsi viadalon.

A lányok mezőnyében iskoláinknak sajnos nem sikerült a végelszámolásba beleszólnia, de a gyerekek így is hatalmas küzdeni tudásról és akaraterőről adtak tanúbizonyságot. Csüggedésre senkinek sincs oka, hiszen a beharangozóban is elhangzott, már az is győztes, aki idáig eljutott. A Bakonycsernye a kilencedik, a Lajoskomárom a tizedik, míg az Arany iskola a tizenegyedik helyen zárta a napot.

Képek forrása: Dunaferr SE

A fiúknál már sokkal vérmesebb reményekkel vágtak neki a gyerekek a viadalnak, hiszen az első korcsoportban címvédőként utazott el Pécsre a mezőfalvi alakulat, mely hibátlan teljesítménnyel jutott el az éremcsatáig, ahol hiába győzte le az Enyinget, egy utolsó másodperces ponttal kikapott a budapesti Gyulai Sportiskolától, így nem sikerült megvédenie címét, s az enyingieket megelőzve a második helyen végzett. A második korcsoportban küzdő mezőfalvi iskolásokat nem vette a szárnyai alá Fortuna a sorsolásnál, így két győzelemmel és három vereséggel a hetedikhelyen végeztek, míg a kulcsi iskolások a tizenegyedik hellyel, s versenytársaikhoz hasonlóan rengeteg élménnyel, és tapasztalattal térhettek haza.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.