Nehéz meccs vár a Kohászra

spigott - 2020. február 21. 8:18

Támadásban és védekezésben is a maximum kell a dunaújvárosi kézilabdázóktól ahhoz, hogy legyőzzék a jó erőkből álló MTK gárdáját.

Három kőkemény mérkőzést vívott meg a közelmúltban a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia csapata, mely az Érd elleni győzelem után kikapott a Siófoktól és a Ferencvárostól is, így jelenleg a hetedik helyen áll a K&H női kézilabda liga tabelláján. Ahhoz, hogy ezt meg is tartsa együttesünk, muszáj lesz pontot, de leginkább pontokat szereznie az előtte álló újabb szekszárdi találkozón, ez azonban egyáltalán nem ígérkezik könnyűnek, ugyanis ma este hat órától a mieinkkel azonos pontszámmal álló MTK Budapest gárdája ellen lépnek pályára Szalai Babették.

A fővárosi kék-fehérek egy mérkőzéssel többet játszottak eddig akadémiánk felnőtt csapatánál, s ezeken hét alkalommal győztek, s két döntetlen mellett kilencszer szenvedtek vereséget. A rendkívül gyors játékot játszó MTK a közelmúltban több bravúros eredményt is elért, többek közt döntetlent játszott a Ferencvárossal, míg az Alba FKC-t és az Érdet is viszonylag simán legyőzte, s biztosak lehetünk abban, hogy a mieink ellen is a két pont megszerezése lesz a céljuk.

Képek: DO-archív

Erre készül azonban akadémiánk felnőtt együttese is, ám mint azt György László vezetőedző elmondta, ehhez rendkívül fegyelmezetten és hatékonyan kell játszaniuk a mérkőzés első percétől egészen az utolsóig.

- Nagyon nehéz dolgunk lesz, mert egy jó formában lévő MTK ellen lépünk pályára, s igaz ez annak ellenére is, hogy az MTK kikapott a Békéscsaba vendégeként a közelmúltban. A következő fordulóban viszont nagyon simán, jó játékkal győzte le az Érdet, ami megmutatta a valódi erejüket. Pénteki ellenfelünk nagyon jó az átlövésekben, a gyors indításokat, s kapott gólok utáni gyors középkezdést is előszeretettel használja, s ezekre nekünk is nagyon oda kell figyelnünk, hogy eredményesek legyünk. Minden egyes mérkőzésen nagyon sok támadást vezet az MTK, rengeteget futnak a játékosai, erre is muszáj felkészülnünk. Több jó formában lévő játékosuk is van, szóval az lesz a legfontosabb számunkra, hogy a védekezésünk kemény és stabil legyen, fegyelmezetten kell játszanunk, s bár ez minden meccsre igaz, most különösen az lesz, vagyis a visszarendeződésünk sebessége is döntő lehet az összecsapáson. Ezzel együtt nemcsak védelemben kell jól teljesítenünk, hanem kapusteljesítményben is, s az adódó lehetőségeik kihasználásán is javítanunk kell a közelmúlt mérkőzéseihez képest, ha meg szeretnénk szerezni a két pontot.

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.