Nem volt esély az UVSE ellen

spigott - 2020. február 24. 15:20

A DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabda csapata is vereséget szenvedett az UVSE elleni hazai bajnokin.

Hazai környezetben, a Fabó Éva Sportuszodában látta vendégül az UVSE csapatait a mögöttünk hagyott hétvégén a DFVE serdülő és ifjúsági leány vízilabda együttese. A hatodik helyen álló serdülők nem kezdtek jól a bajnoki címre is esélyes UVSE ellen, hiszen a vendégek sorozatban lőtt négy góllal léptek meg vízilabdázóinktól, s hiába szépített Koltay Nadin az első felvonás végén, erre újabb két találattal válaszolt az ellenfél, így a 10. percben már öt góllal vezetett a fővárosi alakulat (1-6). A folytatás sem hozott túl sok sikerélményt együttesünknek, mely a második negyedben is csak egyszer mattolta vetélytársát, s mivel a túloldalon ez még háromszor sikerült a vendégeknek, így a nagyszünethez érve gyakorlatilag el is dőlt a mérkőzés (2-9). Az UVSE fiataljai a tetemes előny tudatában sem vettek vissza, s a harmadik nyolc percet is megnyerték 4-1-re, így hiába sikerült szorosan lehozni a záró felvonást, a vendégek sima, 17-6-os sikerrel erősítették meg harmadik helyüket a tabellán, míg a mieink maradtak a hatodikak.

Képek: DO-archív

A tizedik helyen álló ifjúságiakat sem nyomta agyon a tét az éllovas ellen, ám az első negyedet így is sikerült szépen lehoznia fiataljainknak, akik Jonkl Csenge két góljával tapadtak ellenfelükre (2-3). A második felvonásban viszont nagyon rálépett a gázra az ellenfél, mely remekül védekezve őrizte meg kapuját az újabb hazai góloktól, míg a túloldalon sorozatban ötször is mattolta a DFVE védelmét, így a második pihenőre már hatfás előnnyel vonulhatott ellenfelünk (2-8). A térfélcsere után hiába játszott ki-ki meccset egymással a két együttes, a harmadik felvonást is minimális különbséggel megnyerte az UVSE, s bár a negyedik etap gólpárbaja egálra végződött, a mérkőzést végül biztosan, 17-10-re nyerték a vendégek, akik továbbra is hibátlan teljesítménnyel vezetik a bajnokságot, míg a DFVE ifistái a tizedik helyről várják a pontvadászat folytatását.

Eredmények, gólszerzőink

Serdülők
DFVE – UVSE 6-17
(1-4, 1-5, 1-4, 3-4)
Gólszerzőink: Jonkl Csenge 1, Sümegi Nóra Virág 1, Erdélyi Hédi 1, Kardos Laura 1, Koltay Nadin 1, Lovász Luca 1.

Ifjúságiak
DFVE – UVSE 10-17
(2-3, 0-5, 3-4, 5-5)
Gólszerzőink: Jonkl Csenge 5, Szabó Nikolett 3, Erdélyi Hédi 2.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.