Pontvesztés az alsóházban

spigott - 2020. február 28. 20:46

Másfél perccel a Kecskemét elleni meccs vége előtt még két góllal vezetett, mégsem tudott nyerni első alsóházi bajnokiján a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata.

Hazai környezetben kezdte meg a bajnoki alsóház küzdelmeit ma este hét órától a Dunaferr DUE Dutrade FC futsal csapata, mely a Kecskemét együttesét látta vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. Az idei szezonban ez volt a harmadik találkozója egymással a feleknek, s mivel az első kettőt egyaránt a mieink nyerték, így most is abban bíztunk, hogy itthon tartja a bajnoki pontokat Fehér Zsolt együttese.

Ez nem ígérkezett könnyű feladatnak, mert a vendégek három remek légióst is igazoltak az elmúlt napokban, de a Dunaferr így is remekül kezdett, s egy gyors kontra után Fridrich találatával már a 3. percben megszerezte a vezetést (1-0). A folytatásban is jobbára az történt a pályán, amit a mieink elterveztek, egyedül a támadások befejezése miatt volt oka a bosszankodásra a hazai drukkereknek, mert futsalosaink több alkalommal is nagy helyzetben hoztak rossz döntést, így nem tudták növelni előnyüket. Erre a 11. percben sajnos rá is fizetett együttesünk, mert egy röviden hazafejelt labdát Gavrilovic vitt el Rigó mellett, majd az üres kapuba gurított (1-1). A félidőből hátralévő időben felváltva kerültek veszélybe a kapuk, de az eredmény már nem változott, így döntetlen állással vonultak pihenőre a felek.

Miklán Klaudia felvételei!

A fordulást követően erősebben kezdtek a vendégek, Rigónak több alkalommal is védenie kellett, ám az első félidőhöz hasonlóan újra a mieink szereztek vezetést, mert bő három perc elteltével Pál Patrik találta meg Németh Pétert, s a Dunaferr csapatkapitánya nyolc méterről nem is hibázta el a helyzetet (2-1). Még sietősebb lett a kecskemétieknek, de Rigó eszén továbbra sem tudtak túljárni a vendégek, s hogy a dunaújvárosi drukkerek kedve még jobb legyen, arról Fridrich gondoskodott a 31. percben, miután Horváth remek passzát váltotta gólra alig két méterről (3-1). Muszáj volt ekkor már kockáztatnia a vendégeknek, akik a 35. perctől öt a négy elleni játékra tértek át, s bár sokáig jól védte kapuját együttesünk, ám a 39. percben Gavrilovic maradt üresen ismét, s hét méterről a hálóba lőtt (3-2). A véghajrában is maradt a kecskeméti emberelőny, s bár úgy tűnt, hogy megóvja kapuját az újabb góltól csapatunk, mindössze négy másodperccel a meccs vége előtt Scherban is kihasználta a hazai védelem megingását, s kialakította a 3-3-as döntetlent jelentő végeredményt.

Dunaferr DUE Dutrade FC – SG Kecskemét 3-3 (1-1)

Gólszerzők: Fridrich 2, Németh 1, illetve Gavrilovic 2, Scherban 1.

Dunaferr DUE Dutrade FC: Rigó – Klacsák, Fridrich, Faragó, Pál. Csere: Németh P., Sáhó, Schnierer, Csányi, Németh L., Horváth B. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

SG Kecskemét: Tombácz – Simic, Rutai, Scherban, Gavrilovic. Csere: Csamangó, Móra, Kovács, Récsei, Dobosi, Szedmák. Vezetőedző: Koós Károly.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.