Újra a Dunaújváros Kupáért

spigott - 2020. február 25. 9:03

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség március 3-áig várja a csapatok jelentkezését a 18. Dunaújváros Kupa küzdelmeire.

Idén immáron tizennyolcadik alkalommal rendezi meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó viadalt, melyen a városi bajnokságok különböző osztályaiban szereplő együttesek mérhetik össze egymással erejüket. A kuparendszerű megméretés március 16-ától egészen június 15-éig tart, s mérkőzéseinek pikantériáját az adja, hogy átjárás nyílik a bajnoki osztályok között, ezért számtalanszor bebizonyosodott már, hogy az izgalmas nagy csatákban eltűnnek az osztályok közötti különbségek, és arra is bőven akadt már példa, hogy a magasabb osztályból érkező csapatok távoztak vesztesen egy-egy mérkőzésről.

Az évtizedes múltra visszatekintő, egyenes kiesésű sorozatra március 3-áig jelentkezhetnek a csapatok a nevezési díj befizetésével, mely már tartalmazza az első forduló találkozóinak rendezési költségét is. A viadal első mérkőzéseit március 16. és 20. között rendezik meg a DLSZ Arénában, a második körre áprilisban, a negyeddöntőkre, az elődöntőkre és a fináléra júniusban kerítenek sort a csapatok, s a tét nem kicsi, mert a végső győztes biztosítja helyét a városi Szuper Kupa döntőjében, ahol a kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának idei első helyezettjével mérheti össze erejét.

Képek: DO-archív

A szabályok nem változtak az elmúlt évekhez képest, vagyis a mérkőzések győztese továbbjut a következő fordulóba, ugyanakkor különböző osztályú csapatok esetén az alacsonyabb besorolású együttesnek már egy döntetlen is elég ahhoz, hogy elbúcsúztassa ellenfelét. Amennyiben azonos osztályú csapatok végeznek egymással egálra, úgy büntetőrúgások döntik el a továbbjutó kilétét. Kivételt képez a szabály alól a Dunaújváros Kupa fináléja, ahol döntetlen esetén kétszer öt perc hosszabbítás következik, s ha ez alatt sem tudnak döntetni a csapatok, úgy itt is hétméteresekkel zárják le a párharcot a felek.

A Dunaújváros Kupa versenykiírása

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.