Újra a Dunaújváros Kupáért

spigott - 2020. február 25. 9:03

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség március 3-áig várja a csapatok jelentkezését a 18. Dunaújváros Kupa küzdelmeire.

Idén immáron tizennyolcadik alkalommal rendezi meg a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség a Dunaújváros Kupa elnevezésű kispályás labdarúgó viadalt, melyen a városi bajnokságok különböző osztályaiban szereplő együttesek mérhetik össze egymással erejüket. A kuparendszerű megméretés március 16-ától egészen június 15-éig tart, s mérkőzéseinek pikantériáját az adja, hogy átjárás nyílik a bajnoki osztályok között, ezért számtalanszor bebizonyosodott már, hogy az izgalmas nagy csatákban eltűnnek az osztályok közötti különbségek, és arra is bőven akadt már példa, hogy a magasabb osztályból érkező csapatok távoztak vesztesen egy-egy mérkőzésről.

Az évtizedes múltra visszatekintő, egyenes kiesésű sorozatra március 3-áig jelentkezhetnek a csapatok a nevezési díj befizetésével, mely már tartalmazza az első forduló találkozóinak rendezési költségét is. A viadal első mérkőzéseit március 16. és 20. között rendezik meg a DLSZ Arénában, a második körre áprilisban, a negyeddöntőkre, az elődöntőkre és a fináléra júniusban kerítenek sort a csapatok, s a tét nem kicsi, mert a végső győztes biztosítja helyét a városi Szuper Kupa döntőjében, ahol a kispályás labdarúgó bajnokság Acerbis Osztályának idei első helyezettjével mérheti össze erejét.

Képek: DO-archív

A szabályok nem változtak az elmúlt évekhez képest, vagyis a mérkőzések győztese továbbjut a következő fordulóba, ugyanakkor különböző osztályú csapatok esetén az alacsonyabb besorolású együttesnek már egy döntetlen is elég ahhoz, hogy elbúcsúztassa ellenfelét. Amennyiben azonos osztályú csapatok végeznek egymással egálra, úgy büntetőrúgások döntik el a továbbjutó kilétét. Kivételt képez a szabály alól a Dunaújváros Kupa fináléja, ahol döntetlen esetén kétszer öt perc hosszabbítás következik, s ha ez alatt sem tudnak döntetni a csapatok, úgy itt is hétméteresekkel zárják le a párharcot a felek.

A Dunaújváros Kupa versenykiírása

A rovat további hírei: Sport

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.