Végül biztos siker

spigott - 2020. február 11. 10:11

Végig vezetve aratott 34-30-as győzelmet a Nagyatád elleni felnőtt NB I/B-s mérkőzésen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es csapata.

Rangadó várt a mögöttünk hagyott hétvégén az NB I/B-s felnőtt bajnokság hetedik helyén álló Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U19-es csapatára, mely a nyolcadik Rinyamenti KC gárdáját látta vendégül a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. A mieinknél már nem lépett pályára a közelmúltban Győrbe szerződött Koronczai Petra, ám a mérkőzés elején úgy tűnt, hogy a dunaújvárosi fiatalokat nem törte meg eddigi legeredményesebb játékosa hiánya, mert remekül kezdték a találkozót, s szűk négy perc alatt négygólos előnyt szereztek (4-0). Együttesünk a folytatásban is biztosan őrizte korán megszerzett előnyét, így a nagyatádiak hiába lendültek bele a gólszerzésbe, nem tudtak közelebb kerülni a Kohászhoz, mely a félidei szünetre 17-13-as vezetéssel vonulhatott.

Képek forrása: DKKA

A térfélcserét követően erősebben kezdett a Rinyamenti, mely hét perc alatt minimálisra csökkentette hátrányát, ám Fodor, Keringer és Mihály találataival újra "meglépett" ellenfelétől a DKKA, mely a játékrész derekán ismét négy találattal állt közelebb a remélt győzelemhez (26-22). Innen pedig már nem is volt visszaút a vendégeknek, mert fiataljaink nemcsak tartották, hanem növelték is előnyüket, így hiába hajrázott nagyot az ellenfél, az akadémisták négygólos, 34-30-as sikerét nem tudta megakadályozni. Illés Márton tanítványai a szép győzelemnek köszönhetően fel is jöttek a tabella hatodik helyére, így jó hangulatban várhatják a tabellán harmadik Kozármisleny elleni összecsapást.

DKKA U19 – Rinyamenti KC 34-30 (17-13)

A DKKA gólszerzői: Mihály Petra 11, Jovovity Jovana 5, Takács Cecilia 5, Vass Víta Luca 3, Fodor Neszta 3, Keringer Klaudia 3, Husti Hanna 2, Matucza Gabriella 1, Gengeliczky Lili 1.

A rovat további hírei: Sport

Hazai búcsú a szezontól

Hazai búcsú a szezontól

2024. ápr. 20.

Hazai környezetben, a Dunaújvárosi Sportcsarnokban játssza le a 2023/2024-es szezon utolsó találkozóját a DKSE röplabda csapata a Miskolc ellen vasárnap délután öt órától.

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.