Vereség az MTK-tól

spigott - 2020. február 21. 19:34

Sok hibával játszva szenvedett vereséget az MTK elleni szekszárdi bajnokin a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Nagyon fontos mérkőzés várt ma este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttesére, mely a vele azonos pontszámmal álló MTK gárdáját látta vendégül Szekszárdon a K&H női kézilabda liga újabb fordulójában.

A kezdés előtt György László elsősorban a védekezés és a visszarendeződés fontosságára hívta fel a figyelmet, s a mieink ennek szellemében vágtak is neki a mérkőzésnek, melynek első hat percében nem kaptak gólt, cserébe viszont szereztek kettőt is (2-0). Éppen ezért volt bosszantó, hogy a vendégek két dunaújvárosi technikai hiba után is betaláltak gyors indulásból, s bár Szekerczés még egy sikeres hetesből visszavette az előnyt együttesünknek, a sorozatban eladott labdákból újabb könnyű gólokat ért el a fővárosi alakulat, így György Lászlónak már a 10. percben időt kellett kérnie (3-5). A kisebb gödörből Sirián találataival igyekezett kimászni együttesünk, de a túloldalon nem bírtuk Tóth Eszterrel, aki a 15. percben már hatodik gólját szerezve növelte tovább az MTK vezetését (5-8). Sajnos támadásban továbbra is sorozatban adta el a labdákat együttesünk, s hiába védett többször is bravúrral a csereként beállt Stojak kapus, a 22. percben ismét magához kellett hívnia tanítványait vezetőedzőnknek (6-11). Túl nagy változás ezt követően következett, mert hiába voltak felvillanásai a Kohásznak, továbbra is sok volt az elhibázott ziccer, így az MTK biztosan tartotta előnyét, s a félidei szünetre 15-10-es vezetéssel vonulhatott.

Kép: DO-archív

A játék minden elemében javulnia kellett volna a mieinknek ahhoz, hogy legyen esélyük a pontszerzésre, ám a második felvonás újabb elhibázott helyzetekkel, valamint két fővárosi góllal kezdődött, s már ekkor eldőlni látszott a pontok sorsa (10-17). A Kohász azonban nem adta fel, s igyekezett nagy hajrát nyitni, melyhez Stojak kapus bravúrjai jelentették az alapot, s 15-22 után sorozatban három gólt is szereztek a mieink, így a 42. percben Golovin edző is időt kért (18-22). Úgy tűnt, hogy a rövid pauza sem törte meg kézilabdázóink lendületét, mert Triscsuk és Kazai góljaival lopakodott még közelebb a Kohász, ám a kulcspillanatokban ismét ziccert, hétméterest hibáztunk, s mivel a túloldalon nem tette meg ugyanezt a fővárosi alakulat, így a 49. percben ismét öttel vezetett az MTK (21-26). Az akadémisták küzdöttek ugyan becsülettel, ám a kék-fehérek a hajrában is pontosabban, hatékonyabban játszottak, így előnyüket magabiztosan megtartva arattak 32-27-es győzelmet, amivel átvették együttesünktől a tabella hetedik helyét.

 

DKKA – MTK Budapest 27-32 (10-15)

DKKA: Csapó – Grosch 3, Szekerczés 8, Sirián 4, Bouti 3, Szalai 3, Kazai 3. Csere: Stojak (kapus), Nick, Ferenczy, Triscsuk 3, Mihály, Molnár. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.