A válogatott tornászok tudnak edzeni

doszerk - 2020. március 30. 8:30

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon, árulta el Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

Kép: MATSZ-archív

A sportvezető az M1 Aktuális csatornának elmondta, hogy a koronavírus-járvány miatt a termek bezártak, ám a női válogatott a fővárosi Tornacsarnokban tréningezhet, míg Győrben további három, a Ferencváros létesítményében pedig két sportoló tud készülni. A többiekről a szövetség egy amerikai rendszer segítségével próbál gondoskodni. Ehhez gyerekektől a felnőttekig mindenki kapott egy kódot, amivel bejelentkezhet, s a felületen keresztül mindenki tudja tartani a kapcsolatot az edzőjével. Magyar Zoltán szerint félő, hogy az edzéslehetőségek megszűnésével a gyerekek felhagynak a tornával, ezért a szövetség mindent megtesz azért, hogy erre ne kerüljön sor, és az elmúlt években ötszörösére bővült sportolói bázist ne veszítse el.

Az olimpia jövő évre halasztása sok kérdést vet fel, melyre Magyar elmondása szerint még várni kell a válasszal. Közölte, nem tudni, a maradék kvótákat hogy lehet majd megszerezni, de akár az is felmerülhet, hogy a londoni olimpiai bajnok Berki Krisztián új esélyt kap, és ha a sérült válla meggyógyul, a világkupákon mégis kivívhatja az ötkarikás részvételt. A nemzetközi szövetség közben arról tájékoztatta az MATSZ-t, hogy áttekinti az olimpiai kvalifikációs szabályzatot, és rövid időn belül dönt a fennmaradó kvóták megszerzésének lehetőségeiről.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.