A válogatott tornászok tudnak edzeni

doszerk - 2020. március 30. 8:30

A válogatott tagjainak van lehetőségük az edzésre, a többi tornász viszont otthon kell, hogy dolgozzon, árulta el Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke.

Kép: MATSZ-archív

A sportvezető az M1 Aktuális csatornának elmondta, hogy a koronavírus-járvány miatt a termek bezártak, ám a női válogatott a fővárosi Tornacsarnokban tréningezhet, míg Győrben további három, a Ferencváros létesítményében pedig két sportoló tud készülni. A többiekről a szövetség egy amerikai rendszer segítségével próbál gondoskodni. Ehhez gyerekektől a felnőttekig mindenki kapott egy kódot, amivel bejelentkezhet, s a felületen keresztül mindenki tudja tartani a kapcsolatot az edzőjével. Magyar Zoltán szerint félő, hogy az edzéslehetőségek megszűnésével a gyerekek felhagynak a tornával, ezért a szövetség mindent megtesz azért, hogy erre ne kerüljön sor, és az elmúlt években ötszörösére bővült sportolói bázist ne veszítse el.

Az olimpia jövő évre halasztása sok kérdést vet fel, melyre Magyar elmondása szerint még várni kell a válasszal. Közölte, nem tudni, a maradék kvótákat hogy lehet majd megszerezni, de akár az is felmerülhet, hogy a londoni olimpiai bajnok Berki Krisztián új esélyt kap, és ha a sérült válla meggyógyul, a világkupákon mégis kivívhatja az ötkarikás részvételt. A nemzetközi szövetség közben arról tájékoztatta az MATSZ-t, hogy áttekinti az olimpiai kvalifikációs szabályzatot, és rövid időn belül dönt a fennmaradó kvóták megszerzésének lehetőségeiről.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.