A város és a járvány (ONLINE)

Öcaline - 2020. március 16. 10:57

Folyamatosan frissülő tartalommal jelentkezik mostantól a DO, drága böngészők és aranyos mindenki, amelyben egy csokorba gyűjtjük a koronavírussal összefüggő városi tartalmakat. Tudsz ilyet? Küldd el nekünk! (Friss 7.23 - Már 58 fertőzött Magyarországon!)

UPDATE 7.58 - Átalakult a rendszerünk, itt a vége online közvetítésünknek!

Drága böngészők és aranyos mindenki, átalakítottuk a DO szerkezetét, így egyfelől önök is egy csokorba kötve, a főlapról közvetlenül elérhető Koronavírus rovat címére kattintva tájékozódhatnak minden témába vágó tartalomról, másrészt picit a mi munkánkat is könnyítettük a lépéssel! Tartsanak, tartsatok továbbra is velünk!

KORONAVÍRUS (katt) >>

 

UPDATE 7.23 - Országos helyzetkép: 58 főre nőtt a fertőzött betegek száma

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 58 főre nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma, adta hírül percekkel ezelőtt a kormányzati operatív törzs portálja.

58 főre nőtt a fertőzött betegek száma (katt) >>

 

2020. 03. 18.

EDDIG TARTOTT A KEDDI HÍRFOLYAM, MOSTANTÓL A SZERDAI TARTALMAKKAL FOLYTATJUK

 

UPDATE 20.51 - Városháza: közös a felelősség!

Továbbra sincs koronavírussal fertőzött beteg a keddi adatok szerint Dunaújvárosban, áll a város hivatalos honlapján publikált friss összegzésben. Figyelem, fontos: szerdától több rendkívüli döntés életbe lép, ezekre is kitér az önkormányzati közlemény!

Önkormányzati összegzés (katt)>>

UPDATE 19.13 - A több százat is elérheti a fertőzöttek száma!

A következő napokban több száz új koronavírus-fertőzött lehet Magyarországon – közölte az országos tisztifőorvos az operatív törzs hivatalos oldalának friss beszámolója szerint. Üdvös hír viszont, hogy a népegészségügyi központ laboratóriumában sikerrel izolálták a kórokozót!

A több százat is elérheti a fertőzöttek száma! (katt) >>

UPDATE 18.11 - Magyar Vöröskereszt: komoly harc a koronavírus ellen!

Nagyszabású együttműködést hirdetnek, nagy hangsúlyt helyeznek a tájékoztatásra, emellett határokon átívelő gyűjtőakciót kezdtek a koronavírus elleni hatékony fellépésre: összeállításunk a Magyar Vöröskereszt veszélyhelyzetben nyújtott tevékenységét summázza. Bónusz: a Vöröskereszt és a Szívességfal együttműködésében készült "túlféltő protokoll" mindazoknak, akik segítséget szeretnének nyújtani, illetve segítségre szorulnak!

Komoly harc a koronavírus ellen! (katt) >>

UPDATE 17:56 - Törölték a divízió I-es jégkorong-világbajnokságokat

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) a koronavírus-járvány terjedése miatt kedden törölte a magyar válogatottat is felvonultató, április 27. és május 3. között kiírt ljubljanai divízió I/A-s világbajnokságot, ugyanakkor a májusi svájci elit vb megrendezéséről még nem született döntés.

Törölték a divízió I/A-s hoki vb-t

UPDATE 17.34 - DO-webgaléria a megelőzésről

A szakértői álláspont egyértelmű: a betegség terjedése ellen szigorú higiéniai előírások betartásával védekezhetünk a leghatékonyabban, az ehhez szükséges eszközök beszerzése, a megfelelő ellátás biztosítása mellett a pontos és hiteles tájékoztatás is fontos feladat. Összeállításunk a Vöröskereszt és Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetsége (IFRC) tájékoztató anyagai alapján készült – az illusztrációkat a Magyar Vöröskereszt Dunaújváros Területi Szervezete bocsátotta rendelkezésünkre!

DO-webgalériaa megelőzésről (katt) >>

UPDATE 11.47 - Bartók: nem hagyják a várost kultúra nélkül!

Fantasztikus közösségi kezdeményezéssel rukkolt ki a veszélyhelyzet időszakában a Bartók Kamaraszínház a napokban – az intézmény több korábbi előadást felelevenítve "Virtuális Színházba” csalogatja a nézőket. Felhívás és műsorterv a hajtás után, gyönyörű program, jár a vastaps!

Bartók: virtuális színházba csalogatnak (katt) >>

 

UPDATE 8.14 - országos helyzetkép: szintet lépett a járvány!

Újabb magyar állampolgároknál és egy külföldinél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 50 főre nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma. Fontos:: megjelentek a lakosság mindennapjait alapjaiban érintő kormányzati rendelkezések!

50 főre nőtt a fertőzöttek száma + rendelkezések (katt) >>

2020. 03. 17

EDDIG TARTOTT A HÉTFŐI HÍRFOLYAM, MOSTANTÓL A KEDDI TARTALMAKKAL FOLYTATJUK

 

UPDATE 18.52 - Szent Pantaleon Kórház: rendkívüli intézkedések!

Tételes tájékoztatóval fordult a lakossághoz és kivált a betegekhez a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet: a gyógyító komplexum összegzését a téma fontosságára tekintettel betűhíven közöljük. Rendkívüli intézkedések a hajtás után!

A Szent Pantaleon Kórház közleménye (katt) >>

UPDATE 18.11 - Vöröskereszt: veszélyhelyzetben is várják a véradókat!

Módosította a havi véradási tervet, a külső helyszíneken történő alkalmak helyett a Vérellátóban várja a véradókat a Magyar Vöröskereszt Dunaújváros Területi Szervezete.

Menetrend a hajtás után! (katt) >>

 

UPDATE 17.10 - Szívességfal Dunaújváros és környéke: zászlóbontás

Újabb remek közösségi kezdeményezésről számolhatok be, drága böngészők és aranyos, mindenki, a Szívességfal Dunaújváros és környéke csoport tetgnap bontott zászlót a nagy közösségi portálon, és közvetíteni kíván azok között, akik segítségre szorulnak  és azok között, akik tudnak, akarnak segíteni. Csatlakozzatok!

Szívességfal Dunaújváros és környéke (katt) >>

UPDATE 16:58 - Az MLSZ is felfüggeszti a bajnokságokat

Ideiglenesen szünetelteti összes bajnoki versenysorozatát a Magyar Labdarúgó Szövetség, valamint a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség is.

UPDATE 14:11 - Több városi rendezvény is elmarad

Szerdától megszűnik az első ajtós felszállás, több városi rendezvény is elmarad, derült ki az önkormányzat ma délutáni közleményéből.

UPDATE 13:53 - Lezárják Magyarország határait a személyforgalom előtt

A koronavírus-járvány miatt lezárják Magyarország határait a személyforgalom előtt, az erről szóló nemzetközi egyeztetések zajlanak, így a jövőben csak magyar állampolgárok léphetnek be az ország területére - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben, napirend előtt.

UPDATE 11.38 - Fontos tartalmak, fontos linkek (extra linktár)

A friss híradások mellett egy böngésző javaslatára összegyűjtöttük az elmúlt napok legfontosabb, a koronavírussal kapcsolatos DO-s tartalmakat – íme:

Az óvodákról vasárnap születik döntés, hét ember van karanténban (katt) >>

Teljesen megállt a sportélet (katt) >>

Döntött a polgármester, keddtől bölcsőde és óvoda bezárás (katt) >>

Már 39 fertőzött hazánkban - és itt az orvosi kamara javaslatcsomagja (katt) >>

Az országos helyzetről a kormányzati operatív törzs hivatalos weboldalán tájékozódhat!

koronavirus.gov.hu (katt) >>

Folyamatosan jelentkezik a járványveszéllyel kapcsolatos tartalmakkal a város hivatalos weboldala is!

dunaujvaros.hu (katt) >>

 

UPDATE 11.24 - Pannon Polgárőrség: segítség az időseknek!

Remek közösségi kezdeményezéssel rukkolt ki a veszélyhelyzetben a Pannon Polgárőrség. Mivel a koronavírus-járvány az eddigi tapasztalatok alapján elsősorban az idősebb korosztályra jelenthet veszélyt, Dunaújvárosban szeretnének mindent megtenni azért, hogy közösen megelőzzük a komolyabb egészségügyi kockázatokat. 
Ennek első lépéseként segítő programot szerveznek – elsőként a Technikum városrészben élő 65 évnél idősebb lakóknak segítenek a bevásárlásban, a receptkiváltásban.

Aki igényt tart a segítségre, kérik, hívja a 70/677-6260-as telefonszámon a Pannon Polgárőrség ügyeleti számát, ahol felveszik a kérését. Első körben arra biztatnak mindenkit, hogy aki nem a városrészben lakik, de szüksége van segítségre, szintén hívja bizalommal őket.

Remek program, lehet csatlakozni!
 

UPDATE 11.13 - DVCSH-tájékoztatás

Rendkívüli  intézkedéseket léptetett életbe mától a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna – Hőszolgáltató Kft. és a GLOBAL Faktor Zrt – munkatársaik és fogyasztóik egészségének megőrzése érdekében. A szolgáltató hivatalos honlapján olvasható összegzés szerint az Építők útja 1. szám alatt működő műszaki ügyfélszolgálaton további értesítésig a személyes ügyfélfogadás szünetel, a fogyasztók kizárólag telefonon, vagy írásban (e-mailben, levélben) az alábbi elérhetőségeken intézhetik ügyeiket.
Műszaki hiba bejelentése: 
25/510-200, 25/510-221, 510-222,
e-mail: ugyfelszolgalat@dvcsh.hu 

Költségosztó leolvasás:
25/510-117, 30/6300-863
e-mail: szerviztechnikus@dvcsh.hu

A rendkívüli helyzetre tekintettel lehetőséget biztosítanak a fogyasztó változás miatt szükségessé vált, a fűtőtestekre felszerelt költségosztók fotóinak e-mailben történő beküldésére is, ugyanakkor a felhasználási helyeken munkatársaik kizárólag halaszthatatlan munkákat, hibaelhárításokat végeznek, megfelelő védőfelszerelésben. További értesítésig az alábbi – lakossági és közületi felhasználási helyeken végzett, nem hibaelhárítási tevékenységeket felfüggesztjük.
Az ügyfelek csak halaszthatatlan ügyben keressék az Építők útja 7. szám alatt a GLOBAL Faktor Zrt.-vel közösen működtetett ügyfélszolgálatot. Itt fogyasztó változás, számlázás, folyószámla- és hátralék kezelés miatt biztosítanak lehetőséget az ügyfélfogadásra, ugyanakkor nyomatékosan kérik, mindannyiunk védelme érdekében csak halaszthatatlan ügyben keressék fel személyesen ügyfélszolgálatukat. Betegen, vagy betegségre utaló tünetekkel mindenképpen válasszák a telefonos, vagy írásbeli kapcsolatfelvételt!

További részletek a DVCSH honlapján az alábbi linken:

DVCSH-tájékoztató (katt) >>
 

 

FELHÍVÁS, DRÓTOK!

A fontosabb cikkeket természetesen továbbra is kiemeljük, de lesz egy gyűjtőhely is – éppen ez! Folyamatosan frissülő tartalommal jelentkezik mostantól a DO, drága böngészők és aranyos mindenki, amelyben egy csokorba gyűjtjük a koronavírussal összefüggő városi tartalmakat. Tudsz ilyet? Küldd el nekünk! Rövid összefoglalókat, linkeket is várunk a nyzs.ocaline@gmail.com vagy a spigott@dunaujvaros.com címre, de az is bőven jó, ha a cikk megosztása alatti kommentben jeleztek! Vagy írjatok privát üzenetet nekem ide vagy Spigott szakírónak ide! Igyekszünk a lehető leghamarabb élesíteni a friss tartalmakat, ezzel együtt olykor némi torlódás várható – mindenkitől egy pici türelmet kérünk!

Csapataink harcban.
 

A rovat további hírei: Sziréna

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

2024. ápr. 15.

Dunaújvárosi társasházi lakásban is a szénmonoxid-érzékelő figyelmeztette a lakókat a mérgező gázra vasárnap. Nem ez volt az egyetlen eset aznap a vármegyében, szerencsére nem történt személyi sérülés, értesült a DO.

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

2024. ápr. 11.

Dunaújvárosi helyzetkép is színesíti a Zsaru Magazin húsvéti körképét – a város közútjain végzett ellenőrzésekről Kőhalmi László főtörzszászlós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának helyettes vezetője számolt be.

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

2024. ápr. 10.

Ismeretlen személyazonosságú gépjárművezető azonosításához kérik a lakosság segítségét a dunaújvárosi rendőrök. Elektromos kerékpárral közlekedő hölgyet sodort el, megállás nélkül koccolt a helyszínről, értesült a DO. Egy megosztás is közelebb vihet hozzá!

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

2024. ápr. 07.

Az internetes közösségi oldalakon, csoportokban terjedt el a hír, miszerint a felső Duna-parton mérgező eledeleket találtak, amelyek akár végzetesek is lehetnek a házi kedvencekre.

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

2024. ápr. 04.

Félmillió forint értékű berendezést lovasított meg az a férfi, aki ellen a Dunaújvárosi Járási Ügyészség emelt vádat. Hihetetlen, de még a két társa sem tudta, hogy éppen lopnak, értesült a DO.

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

2024. ápr. 03.

A nagy közösségi portálon élesített tájékoztató videóval jelentkezett a rendőrség – a cél egyértelmű: az úgynevezett "bankos" csalók üzelmeinek megakadályozása. Egy megosztás is sokat érhet!

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

2024. már. 23.

Több hónap alatt összesen 730 ezer forinttal károsította meg az egyik távközlési szolgáltató céget az a férfi, aki ellen csalás miatt emeltek vádat a napokban. Adathalászattal kezdődött, értesült a DO.