Dunaújváros Hetilap

Csak előre: épül, bővül, szépül a Szívességfal

Öcaline - 2020. március 30. 19:05

Fontos közleményben fordult tagjaihoz a veszélyhelyzetben zászlót bontott közösség, a Szívességfal Dunaújváros és környéke admin csapata. Tények és tervek a hajtás után!

Tíz nap alatt több mint 1700 ember gyűlt össze a csoportban és rengeteg hasznos poszt, felajánlás, ötlet, információ érkezett, hogy segítsétek egymást! Szinte felsorolhatatlan, hogy mennyi szuper ötletet osztottatok meg egymással, és bízunk benne, hogy ezek elérnek a célközönséghez, és minden csoporttag talál a kérdésére, igényére választ  – ha pedig nem, akkor mer kérdezni, kérni! 
A közösségi kezdeményezés zászlóbontásáról elsőként a DO számolt be – és egyfelől azóta is ámulattal figyeljük a csapat munkáját és bűvülését, ugyanakkor az sem titok (bár személyes), hogy adminisztrációs beavatkozásokkal, valamint tartalmakkal is közreműködöm a fal "építésében". Mutatom is mindenek előtt a két idevágó linket!

Szívességfal Dunaújváros és környéke (katt) >> 
Szívességfal – zászlóbontás a DO-n (katt) >> 

De vissza az adminok közös közleményéhez. Mint ígérik, a háttérből igyekeznek segíteni mindenkit abban, hogy a csoport átlátható és jól szervezett legyen, ezért különböző témákat hoztak létre, és minden egyes posztot, megosztást rendszereznek  az adott témakör szerint, hogy könnyen kereshetőek legyenek. A témákat számítógépről a csoport megnyitásakor jobb oldalon találják a böngészők, telefonos applikációban pedig közvetlenül a közlemények alatt.
Ezen kívül a rendszerezés kedvéért létrehoztak két linkgyűjtő posztot, amit a bölcsődés, óvodás korú gyermekek otthoni elfoglaltságaihoz, illetve digitális oktatáshoz szánt hivatkozásokat szeretnének összekazlazni – a csoport tagjait is arra kérik, a megfelelő helyre tegyék az ajánlott linkeket.

Digitális oktatás (katt) >>

Otthoni foglalkoztatók (katt) >>
 

A kéréseket és felajánlásokat ezentúl e-mail címre, illetve az adminoknak privát üzenetben is elküldhetik a csoporttagok – ha nem nyilvánosság előtt teszik a felajánlást, az adminok igyekeznek nagyon gyorsan közvetíteni ezeket.
A plakáttal kapcsolatban hosszas egyeztetés után arra jutottunk, hogy a visszaélések elkerülése érdekében nem teszik közkinccsé azokat, hanem eljuttatják a városban lévő lakásszövetkezeteknek, így a közös képviselőkön keresztül igényelhetik mindazok, akik a lépcsőházba szeretnének kitenni ilyet. 
A plakát elkészültéig és eljuttatásáig is arra biztatnak mindenkit, hogy kopogjon be a szomszéd idősekhez és kérdezze meg, hogy van-e valamire szükségük a boltból, gyógyszertárból – és ne feledkezzenek meg a gyermekeiket egyedül nevelő szülőkről sem!
Szintén készül a DO és a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetével közösen publikált "túlféltő protokoll" nyomtatható terjeszthető plakát változata is – ezt is ki-ki elhelyeztheti majd a lépcsőházakba, illetve odaadhatja idős rokonoknak, ismerősöknek.  

A témáról külön is beszámolt a DO – mutatom máris:

Vöröskereszt/DO/Szívességfal: A túlféltő protokoll (katt) >> 

Szintén visszatérő kérés: a csoporttagok hívják meg ismerőseiket, ajánlják a segítő közösséget annak érdekében, hogy minél több emberhez eljuthassanak a kezdeményezések! 

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.