Dunaújváros Hetilap

Csak előre: épül, bővül, szépül a Szívességfal

Öcaline - 2020. március 30. 19:05

Fontos közleményben fordult tagjaihoz a veszélyhelyzetben zászlót bontott közösség, a Szívességfal Dunaújváros és környéke admin csapata. Tények és tervek a hajtás után!

Tíz nap alatt több mint 1700 ember gyűlt össze a csoportban és rengeteg hasznos poszt, felajánlás, ötlet, információ érkezett, hogy segítsétek egymást! Szinte felsorolhatatlan, hogy mennyi szuper ötletet osztottatok meg egymással, és bízunk benne, hogy ezek elérnek a célközönséghez, és minden csoporttag talál a kérdésére, igényére választ  – ha pedig nem, akkor mer kérdezni, kérni! 
A közösségi kezdeményezés zászlóbontásáról elsőként a DO számolt be – és egyfelől azóta is ámulattal figyeljük a csapat munkáját és bűvülését, ugyanakkor az sem titok (bár személyes), hogy adminisztrációs beavatkozásokkal, valamint tartalmakkal is közreműködöm a fal "építésében". Mutatom is mindenek előtt a két idevágó linket!

Szívességfal Dunaújváros és környéke (katt) >> 
Szívességfal – zászlóbontás a DO-n (katt) >> 

De vissza az adminok közös közleményéhez. Mint ígérik, a háttérből igyekeznek segíteni mindenkit abban, hogy a csoport átlátható és jól szervezett legyen, ezért különböző témákat hoztak létre, és minden egyes posztot, megosztást rendszereznek  az adott témakör szerint, hogy könnyen kereshetőek legyenek. A témákat számítógépről a csoport megnyitásakor jobb oldalon találják a böngészők, telefonos applikációban pedig közvetlenül a közlemények alatt.
Ezen kívül a rendszerezés kedvéért létrehoztak két linkgyűjtő posztot, amit a bölcsődés, óvodás korú gyermekek otthoni elfoglaltságaihoz, illetve digitális oktatáshoz szánt hivatkozásokat szeretnének összekazlazni – a csoport tagjait is arra kérik, a megfelelő helyre tegyék az ajánlott linkeket.

Digitális oktatás (katt) >>

Otthoni foglalkoztatók (katt) >>
 

A kéréseket és felajánlásokat ezentúl e-mail címre, illetve az adminoknak privát üzenetben is elküldhetik a csoporttagok – ha nem nyilvánosság előtt teszik a felajánlást, az adminok igyekeznek nagyon gyorsan közvetíteni ezeket.
A plakáttal kapcsolatban hosszas egyeztetés után arra jutottunk, hogy a visszaélések elkerülése érdekében nem teszik közkinccsé azokat, hanem eljuttatják a városban lévő lakásszövetkezeteknek, így a közös képviselőkön keresztül igényelhetik mindazok, akik a lépcsőházba szeretnének kitenni ilyet. 
A plakát elkészültéig és eljuttatásáig is arra biztatnak mindenkit, hogy kopogjon be a szomszéd idősekhez és kérdezze meg, hogy van-e valamire szükségük a boltból, gyógyszertárból – és ne feledkezzenek meg a gyermekeiket egyedül nevelő szülőkről sem!
Szintén készül a DO és a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezetével közösen publikált "túlféltő protokoll" nyomtatható terjeszthető plakát változata is – ezt is ki-ki elhelyeztheti majd a lépcsőházakba, illetve odaadhatja idős rokonoknak, ismerősöknek.  

A témáról külön is beszámolt a DO – mutatom máris:

Vöröskereszt/DO/Szívességfal: A túlféltő protokoll (katt) >> 

Szintén visszatérő kérés: a csoporttagok hívják meg ismerőseiket, ajánlják a segítő közösséget annak érdekében, hogy minél több emberhez eljuthassanak a kezdeményezések! 

A rovat további hírei: Közélet

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.
 

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

Isten éltesse még sokáig, "Nővérke"!

2024. ápr. 18.

Folytatódott a szépkorú polgárok köszöntése városunkban. Barta Endre alpolgármester a 90. születésnapját ünneplő Imre Józsefnét, Mária nénit köszöntötte otthonában.