Időjárás: kellemes tavaszi napok – a végén lehűléssel

Öcaline - 2020. március 16. 9:04

Több napon át élvezhetjük a kirobbanó tavasz áldásait a DO meteorológiai szakértőjének friss prognózisa szerint – aztán szombaton egy markáns hidegfront érkezik. De addig: TAVASZ!

"Kellemes tavaszi napok" – ezzel az összegzéssel kezdte hétindító összegzését Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus portál szakértő szerkesztője. Ahogy az ablakon kipillantva látatjuk is, a ragyogó márciusi napsütést csak néha zavarja egy-egy fátyolfelhő. Csapadék nem várható, de csípős volt a reggel, talajmenti fagyokkal – délután 12 fok körül alakul a hőmérséklet. Megélénkül a délkeleti szél, gyenge melegfronti hatás várható.
A folytatás is hasonlónak ígérkezik a friss modellfuttatások szerint: kedden nyugat felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet, de északnyugaton is kicsi az esély záporra. Nap közben ezzel együtt enyhe, tavaszias idő követi a többfelé fagyos reggelt, 13-15 fok közé erősödik a nappali felmelegedés. Tovább melegszik a levegő, szép tavaszi napok várnak ránk szerdától péntekig; néha megélénkülő déli légmozgás nyomán péntekre már 20 fok körüli maximumokkal számolhatunk.
A középtávú előrejelzések specialistája szerint szombaton erősen megnövekszik a felhőzet, egyre több helyen lehet záporeső. Megélénkül az északkeleti szél, markáns hidegfront éri el térségünket – szombaton még 14 fokos csúcsokkal számolhatunk, vasárnap erős, néhol viharos szél mellett már csak 10 fok körüli értékeket mérhetünk.

(Fotó: Így látjuk MI! - Kuruczné Gál Kriszta képe)
 

A rovat további hírei: Mozaik

A nyár slágere!

A nyár slágere!

2024. ápr. 18.

Kitalálod, mi lehet? Forró olajban kisütött kelt tészta, ami a mai napig a magyarok kedvence. Leginkább sós, de manapság készítik már édesen is. (X)

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

2024. ápr. 17.

Olyan korszerű fűtési megoldásra vágyik, amellyel környezetbarát módon tudja melegen tartani otthonát? Keresi azt a rendszert, amely télen-nyáron kellemes hőfokot biztosít otthonában? Szeretné alacsonyan tartani a rezsiköltségeket? Ha ezekre a kérdésekre "igen" a válasz, akkor Önnek érdemes kicsit jobban megismernie a hőszivattyúk működését, típusait. (X)

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

2024. ápr. 17.

Egy letűnő szakma utolsó dunaújvárosi képviselőjét mutatja be a DSTV összeállítása. Majlinger János cipész már több mint négy évtizede dolgozik, Technikum városrészi műhelyének titkaiba is örömmel avatja be a nézőt. Hangkép.

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

2024. ápr. 16.

Mindenkivel előfordult már, hogy a zuhany alól kilépve hirtelen rádöbbent, hogy nincs a kéznél törölköző, mert például a mosásban van vagy kint felejtettük. (X)

Most TÉNYLEG bezuhan a hőmérséklet – a nyár után kora tavasz várható

Most TÉNYLEG bezuhan a hőmérséklet – a nyár után kora tavasz várható

2024. ápr. 15.

A nyárias mutatóknak lőttek, a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint holnaptól jelentős lehűlésre készülhetünk. Még a nagykabátok is előkerülhetnek reggelente!

Air Fryerek, amelyek a független teszteken is megállják a helyüket

Air Fryerek, amelyek a független teszteken is megállják a helyüket

2024. ápr. 15.

A forrólevegős sütők nagy népszerűségre tettek szert az elmúlt pár évben. A magyar konyha nem igazán az egészséges ételeiről híres, így az életmódváltást sem igazán támogatja. Egy-két változtatással azonban sokat tehetünk egészségünkért. (X)
 

DSTV: az ovisok ruhatára

DSTV: az ovisok ruhatára

2024. ápr. 15.

Az öltözködés témájával folytatódik az óvodáskorúak mindennapjait bemutató sorozat. A DSTV összeállításában természetesen nem divattanácsokról hallhatunk, inkább a praktikus és kényelmi szempontok egyensúlya dominál. Hangkép.