Dunaújváros Hetilap

Koronavírus: döntött a polgármester, keddtől bezárnak az óvodák!

doszerk - 2020. március 15. 17:32

A Zengő-Bongó Bölcsődén, valamint a Bóbita és az Aprók Háza Óvodán kívül minden dunaújvárosi bölcsőde és óvoda zárva tart március 17-étől, áll a friss önkormányzati összegzésben. Részletes tudnivalók a hajtás után!

Mint az az önkormányzat hivatalos honlapján percekkel ezelőtt megjelent közleményéből kiderült, a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében Pintér Tamás polgármester a következő döntést hozta: a dunaújvárosi bölcsődék és óvodák hétfőn a szokott módon üzemelnek, keddtől azonban az intézmények zárva tartanak. Ügyeletet tart a Zengő-Bongó Bölcsőde, valamint a Bóbita és az Aprók Háza Óvoda. Az ügyeletes intézmények csak azokat a gyermekeket fogadják, akiknek szülei büntetőjogi felelősségük tudatában nyilatkoznak arról, hogy a gyermek nem járt külföldön és nem beteg. Az intézmények részére szájmaszkot és hőmérőt biztosít az önkormányzat. Pintér Tamás vezetésével minden nap ülésezik a városvezetés és állandó a kapcsolat a védekezésben résztvevő szakemberekkel, intézményekkel. 

Fontos tudnivaló, hogy a vasárnapi adatok szerint továbbra sincs koronavírussal fertőzött beteg Dunaújvárosban vagy környékén. Szeretnék azonban, ha mindenki komolyan venné a megelőzést, ezért legyen mindenki számára egyértelmű: nem lesz ez mindig így, a járvány Dunaújvárost sem fogja elkerülni. Az, hogy milyen mértékben érinti majd városunkat a járvány az, az itt élőkön is múlik.

A hétfői napon így a szülőknek van lehetőségük a munkahelyükön és a bölcsődékben, óvodákban is egyeztetni a helyzetről.

Szeretnék nyomatékosítani, hogy a jelen helyzetben a gyermekek otthon vannak a legnagyobb biztonságban, így arra kérik a szülőket, hogy lehetőségeik szerint saját és gyermekük, valamint idős hozzátartozóik egészsége érdekében tartsák otthon a kicsiket.

Az óvodákban a 2020. március 24-25-26-ra meghirdetett ismerkedési napok elmaradnak. A gyermekek étkeztetését a zárva tartás alatt is biztosítják - ennek módjáról az intézmények adnak tájékoztatást. Az étkezés lemondása a szokott módon lehetséges.

A megelőzés érdekében az óvodákat és bölcsődéket érintő döntések mellett a következőkről is határozott a polgármester a hivatalos oldalon megjelent összegzés szerint!

A városi játszótereket is zárva tartják, emellett a vendéglátóipari és a turisztikai egységektől azt kérik, hogy lehetőleg tartsanak zárva; amennyiben ez nem lehetséges, akkor az előírtnál is fokozottabban ügyeljenek a higiéniára.

A képviselői fogadóórák és lakossági fórumok szünetelnek. Kérik, hogy kérdés esetén telefonon vagy e-mail-ben érdeklődjenek, illetve a halaszthatatlan bejelentéseket is e formában tegyék meg.

Az EMMI döntése értelmében az állami fogászati alapellátás keretein belül a következő időszakban csak sürgősségi ellátás végezhető.

A friss közlemény kitér arra is, hogy Pintér Tamás polgármester vezetésével minden nap ülésezik a városvezetés, és állandó a kapcsolat a védekezésben résztvevő szakemberekkel, intézményekkel. Kálló Gergely országgyűlési képviselő is folyamatosan tájékoztatást ad a járványhelyzet alakulásáról. Újabb döntésekről az önkormányzati honlapon és közösségi oldalon lehet tájékozódni.

(Forrás: dunaujvaros.hu)

A rovat további hírei: Közélet

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.