Dunaújváros Hetilap

Koronavírus: döntött a polgármester, keddtől bezárnak az óvodák!

doszerk - 2020. március 15. 17:32

A Zengő-Bongó Bölcsődén, valamint a Bóbita és az Aprók Háza Óvodán kívül minden dunaújvárosi bölcsőde és óvoda zárva tart március 17-étől, áll a friss önkormányzati összegzésben. Részletes tudnivalók a hajtás után!

Mint az az önkormányzat hivatalos honlapján percekkel ezelőtt megjelent közleményéből kiderült, a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében Pintér Tamás polgármester a következő döntést hozta: a dunaújvárosi bölcsődék és óvodák hétfőn a szokott módon üzemelnek, keddtől azonban az intézmények zárva tartanak. Ügyeletet tart a Zengő-Bongó Bölcsőde, valamint a Bóbita és az Aprók Háza Óvoda. Az ügyeletes intézmények csak azokat a gyermekeket fogadják, akiknek szülei büntetőjogi felelősségük tudatában nyilatkoznak arról, hogy a gyermek nem járt külföldön és nem beteg. Az intézmények részére szájmaszkot és hőmérőt biztosít az önkormányzat. Pintér Tamás vezetésével minden nap ülésezik a városvezetés és állandó a kapcsolat a védekezésben résztvevő szakemberekkel, intézményekkel. 

Fontos tudnivaló, hogy a vasárnapi adatok szerint továbbra sincs koronavírussal fertőzött beteg Dunaújvárosban vagy környékén. Szeretnék azonban, ha mindenki komolyan venné a megelőzést, ezért legyen mindenki számára egyértelmű: nem lesz ez mindig így, a járvány Dunaújvárost sem fogja elkerülni. Az, hogy milyen mértékben érinti majd városunkat a járvány az, az itt élőkön is múlik.

A hétfői napon így a szülőknek van lehetőségük a munkahelyükön és a bölcsődékben, óvodákban is egyeztetni a helyzetről.

Szeretnék nyomatékosítani, hogy a jelen helyzetben a gyermekek otthon vannak a legnagyobb biztonságban, így arra kérik a szülőket, hogy lehetőségeik szerint saját és gyermekük, valamint idős hozzátartozóik egészsége érdekében tartsák otthon a kicsiket.

Az óvodákban a 2020. március 24-25-26-ra meghirdetett ismerkedési napok elmaradnak. A gyermekek étkeztetését a zárva tartás alatt is biztosítják - ennek módjáról az intézmények adnak tájékoztatást. Az étkezés lemondása a szokott módon lehetséges.

A megelőzés érdekében az óvodákat és bölcsődéket érintő döntések mellett a következőkről is határozott a polgármester a hivatalos oldalon megjelent összegzés szerint!

A városi játszótereket is zárva tartják, emellett a vendéglátóipari és a turisztikai egységektől azt kérik, hogy lehetőleg tartsanak zárva; amennyiben ez nem lehetséges, akkor az előírtnál is fokozottabban ügyeljenek a higiéniára.

A képviselői fogadóórák és lakossági fórumok szünetelnek. Kérik, hogy kérdés esetén telefonon vagy e-mail-ben érdeklődjenek, illetve a halaszthatatlan bejelentéseket is e formában tegyék meg.

Az EMMI döntése értelmében az állami fogászati alapellátás keretein belül a következő időszakban csak sürgősségi ellátás végezhető.

A friss közlemény kitér arra is, hogy Pintér Tamás polgármester vezetésével minden nap ülésezik a városvezetés, és állandó a kapcsolat a védekezésben résztvevő szakemberekkel, intézményekkel. Kálló Gergely országgyűlési képviselő is folyamatosan tájékoztatást ad a járványhelyzet alakulásáról. Újabb döntésekről az önkormányzati honlapon és közösségi oldalon lehet tájékozódni.

(Forrás: dunaujvaros.hu)

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.