Dunaújváros Hetilap

Koronavírus: 85 főre nőtt a fertőzöttek száma

Öcaline - 2020. március 20. 7:28

Újabb magyar állampolgároknál és egy iráni állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 85 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma hazánkban. Ténytár, rendkívüli link és megelőző célú videó a hajtás után!

Az operatív törzs hivatalos oldalán publikált alapadat mellett a főszámok között szerepel, hogy eddig két fő távozott gyógyultan, és jelenleg 124 fő van karanténban. Az elmúlt napok fejleményei igazolták, hogy immár a járvány második szakaszához - a csoportos megbetegedések fázisához - értünk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol jelen lehet a vírus. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, és aki teheti, az maradjon otthon, és mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat. A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 85 fő. Közülük 10 iráni, 1 brit, 1 kazah és 73 magyar állampolgár. Csak közösen tehetünk a járvány lassításáért!

Amint arról már beszámoltunk, Pintér Tamás polgármester tegnapi rendkívüli bejelentése nyomán kiderült, hogy a fertőzöttek között van dunaújvárosi beteg, aki jelenleg orvosi kezelés alatt áll. A polgármesteri közlemény írásos és hangképes összegzése itt!

Van fertőzött Dunaújvárosban! (katt) >>

UPDATE 8.24 - Végre egy valóban kedvező mutató!

A növekedés üteme az egyetlen pozitív tényező, amit említeni lehet. Az elmúlt napokban ez az arányszám 24-35 százalékpontos szórást mutatott, a mostani ezekhez mérten kifejezetten kedvező, 15 százalékos a tegnapihoz mérten. Ha ezt az arányt sikerül tartani, vagy még egy picivel lejjebb nyomni, akkor nem lesz olyan fenyegetően meredek az exponenciális görbe.

Mindenkinek érdemes tudnia, hogy a koronavírus nagyon könnyen terjed. Ezért azzal tudjuk a legtöbbet tenni ellene, ha lelassítjuk a járvány terjedését. Ezt úgy érhetjük el, ha a találkozásaink számát minimálisra csökkentjük.

Fontos, hogy kerüljék azokat a helyeket, ahol többen vannak!
Tartsanak legalább 2 méteres távolságot más emberektől!
A szűk családi találkozókon kívül minden más összejövetelt halasszanak el!
Lehetőség szerint maradjanak otthon!
Szabadba, ha lehet, csak családtagjaikkal menjenek!
Tudjuk, hogy ezek a döntések nem könnyűek, és lemondással járnak. De meg kell hoznunk őket, különösen idős honfitársaink védelme érdekében.

A felelősség mindannyiunké. Vigyázzunk egymásra!

Kérjük, adja tovább a videót!

(Forrás és videó: koronavirus.gov.hu; a kép illusztráció)

A rovat további hírei: Közélet

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

2024. ápr. 16.

Nyár elején újra választ az ország, méghozzá egy időben az Európai Parlament (EP) tagjaira, a települési polgármesterekre, valamint az önkormányzati képviselőkre, továbbá a nemzetiségi önkormányzatok tagjaira voksolhatunk.

Szakmai értekezlet a rendőrségen

Szakmai értekezlet a rendőrségen

2024. ápr. 16.

A Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány és Dunaújváros Önkormányzata szervezésében létrejövő Rendvédelmi hónap részeként, illetve annak megnyitójaként szerveztek konferenciát a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon a napokban.

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

2024. ápr. 15.

Nagyszabású szerszámkiállításnak ad otthont az Innopark szerdán: a Hoffmann Group kiállítására 10-15 óra között várják az érdeklődőket – meghívó és regisztrációs űrlap máris itt!

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

Tájékoztatás a pótfűtés igényléséről

2024. ápr. 14.

A szolgáltatói összegzés szerint a fűtési idény végeztével még egy hónapon át, május derekáig tart a pótfűtési időszak. DVG-tájékoztató itt!

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

Saját alapszabályát is megsérti a KDNP a szocialista jelölt érdekében?

2024. ápr. 13.

Egy volt fideszes képviselő szerint a KDNP soha, semmit sem csinált Dunaújvárosban.

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

A fűnyírás rendben lesz, több ember és gép dolgozik a köztereken

2024. ápr. 13.

Már jó ideje igazi tavasz van, és ez látszik a növényeken is, minden kizöldült. Természetesen nő a fű is. Éppen ezért már jó ideje dolgoznak és nyírják a füvet a szakemberek Dunaújvárosban. Az idei évben több emberrel és több géppel történik a fűnyírás.

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

Már biztos: önálló marad a Rosti és a Széchenyi gimnázium is! (FRISSÍTVE)

2024. ápr. 12.

"... előterjesztéséiben részletezett új tagintézmény létrehozása nem kerül felterjesztésre" – a tankerület a magyar nyelv szabályait megcsúfoló mondattal fújt visszavonulót. Győzelem a hajtás után. (FRISSÍTVE: Pintér Tamás polgármester is reagált a döntésre)