Dunaújváros Hetilap

Koronavírus: továbbra sincs dunaújvárosi fertőzött, ám elmarad a közgyűlés

Öcaline - 2020. március 13. 16:55

Továbbra sincs fertőzött beteg a városban az önkormányzat hivatalos honlapján megjelent összegzés szerint. Ugyanakkor több fontos döntés is született: elmarad például a közgyűlés a jövő héten.

Továbbra sincs dunaújvárosi érintettje a koronavírus fertőzésnek, nyomatékosítja az az összegzés, amelyet a város hivatalos weboldala publikált. Ugyanakkor a kormány által életbe léptetett különleges jogrend miatt a jövő heti közgyűlés elmarad. A városházi ügyfélfogadás hétfőn is zavartalan, de kérik, hogy aki teheti, telefonon vagy online intézze ügyeit!
A legfontosabb tényező továbbra is az, hogy a kora délutáni adatok szerint továbbra sincs koronavírussal fertőzött beteg Dunaújvárosban vagy környékén. Az elmúlt napokban Dunaújvárosban is volt már több gyanús eset, mostanáig azonban mindegyikről kiderült, hogy nem koronavírus-fertőzésről volt szó. Ha lesz olyan, akinél igazolják a fertőzést, őket Budapestre, a Szent László Kórházba szállítják. Megfigyelés céljából a Szent Pantaleon Kórház is fogad betegeket – két-három emberről van szó –, őket elkülönítve figyelik, de még egyszer hangsúlyozzák: eddig egyik esetben sem igazolódott a koronavírus-fertőzés.
Az összegzés kitér arra, hogy a Szent Pantaleon Kórházban működik infektológiai osztály. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma úgy rendelkezett, hogy – több más vidéki fertőző osztállyal együtt – a dunaújvárosi is álljon készen arra az esetre, hogyha a Szent László Kórház túlterhelődne. Ebben az esetben a vidéki osztályok között osztják el azokat a betegeket, akik infektológiai ellátásra szorulnak, de nem koronavírus-fertőzöttek!
Városunkban tehát ugyanolyan betegeket fogad a fertőző betegeket ellátó osztály, mint korábban is, csak lehet, hogy nem dunaújvárosiak, hanem budapestiek vagy éppen érdiek, de még egyszer hangsúlyozzák: az érintett betegek egyike sem koronavírus-fertőzött!
A kormány által elrendelt veszélyhelyzet miatt életbelépő különleges jogrend miatt elmaradnak a jövő hétre tervezett bizottsági ülések, és nem tartják meg a jövő csütörtökön esedékes közgyűlést sem.
A tájékoztató kitér arra is, hogy a Városházán hétfőn a megszokott rendben történik az ügyfélfogadás, azonban mindenkit arra kérnek, hogy amennyiben teheti, akkor az ügyintézést halassza későbbre, vagy telefonon és elektronikus úton intézze azt.
Az óvodák és iskolák bezárásáról az önkormányzatok nem dönthetnek, a kormány tájékoztatása szerint pedig bezárásra egyelőre nem kerül sor.

A hivatalos honlapon továbbra is nyomatékosan kérik, hogy a hivatalos csatornákból tájékozódjon mindenki! Ha pedig kérdése van, akkor az illetékesekhez forduljon, ne a közösségi média sokszor ismeretlen hangadóihoz.

(Forrás és fotó: dunaujvaros.hu)

Mai kapcsolódó cikkünk:

Felhívás az idősekhez és családtagjaikhoz! (katt) >>

A rovat további hírei: Közélet

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

"Mozdulj kékben!" – együtt az autistákért

2024. ápr. 17.

Az autizmussal élők társadalmi befogadását segítő közösségi kezdeményezést szervez a Jószolgálati Otthon Közalapítvány és Homonnai Ferenc: a Mozdulj kékben! című programra a Liget közi sportpályán várják az érdeklődőket szombaton, az akció során online árverést is szerveznek!

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

Több mint 30 tétel a közgyűlés napirendjén

2024. ápr. 17.

A nyílt ülésen 32, majd zárt ajtók mögött további 3 témáról dönthetnek a képviselők a közgyűlésen – a tanácskozásnak a Városháza ad otthont csütörtökön délelőtt.

Új városok és új narratívák Rotterdamban

Új városok és új narratívák Rotterdamban

2024. ápr. 17.

Sikerrel debütált az Új Városok Nemzetközi Hálózatában a dunaújvárosi delegáció; a folyamat közvetlen előzménye, hogy a hollandiai székhelyű Nemzetközi Új Város Intézet (INTI), az új városokkal kapcsolatos kutatás és tudáscsere nemzetközi platformja 2023-ban bővítette európai hálózatát – ehhez csatlakozott uniós pályázat révén Dunaújváros.

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

A Föld napja 2024: közösségi kezdeményezésre várják a városlakókat

2024. ápr. 17.

Takarítási akciót szervez az önkormányzat a Föld napja alkalmából. Három helyszínen várják az önkénteseket pénteken délután. Az akció célja a lakókörnyezet rendbetétele mellett az, hogy felhívják a figyelmet az egyéni szerepvállalás fontosságára a Föld megóvása érdekében.

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

Amit fontos tudni a június 9-i választások előtt

2024. ápr. 16.

Nyár elején újra választ az ország, méghozzá egy időben az Európai Parlament (EP) tagjaira, a települési polgármesterekre, valamint az önkormányzati képviselőkre, továbbá a nemzetiségi önkormányzatok tagjaira voksolhatunk.

Szakmai értekezlet a rendőrségen

Szakmai értekezlet a rendőrségen

2024. ápr. 16.

A Dunaújváros és Környéke Közbiztonságáért Közalapítvány és Dunaújváros Önkormányzata szervezésében létrejövő Rendvédelmi hónap részeként, illetve annak megnyitójaként szerveztek konferenciát a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon a napokban.

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

A Hoffmann Group szerszámmustrája az Innoparkban

2024. ápr. 15.

Nagyszabású szerszámkiállításnak ad otthont az Innopark szerdán: a Hoffmann Group kiállítására 10-15 óra között várják az érdeklődőket – meghívó és regisztrációs űrlap máris itt!