Dunaújváros Hetilap

Koronavírus: továbbra sincs dunaújvárosi fertőzött, ám elmarad a közgyűlés

Öcaline - 2020. március 13. 16:55

Továbbra sincs fertőzött beteg a városban az önkormányzat hivatalos honlapján megjelent összegzés szerint. Ugyanakkor több fontos döntés is született: elmarad például a közgyűlés a jövő héten.

Továbbra sincs dunaújvárosi érintettje a koronavírus fertőzésnek, nyomatékosítja az az összegzés, amelyet a város hivatalos weboldala publikált. Ugyanakkor a kormány által életbe léptetett különleges jogrend miatt a jövő heti közgyűlés elmarad. A városházi ügyfélfogadás hétfőn is zavartalan, de kérik, hogy aki teheti, telefonon vagy online intézze ügyeit!
A legfontosabb tényező továbbra is az, hogy a kora délutáni adatok szerint továbbra sincs koronavírussal fertőzött beteg Dunaújvárosban vagy környékén. Az elmúlt napokban Dunaújvárosban is volt már több gyanús eset, mostanáig azonban mindegyikről kiderült, hogy nem koronavírus-fertőzésről volt szó. Ha lesz olyan, akinél igazolják a fertőzést, őket Budapestre, a Szent László Kórházba szállítják. Megfigyelés céljából a Szent Pantaleon Kórház is fogad betegeket – két-három emberről van szó –, őket elkülönítve figyelik, de még egyszer hangsúlyozzák: eddig egyik esetben sem igazolódott a koronavírus-fertőzés.
Az összegzés kitér arra, hogy a Szent Pantaleon Kórházban működik infektológiai osztály. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma úgy rendelkezett, hogy – több más vidéki fertőző osztállyal együtt – a dunaújvárosi is álljon készen arra az esetre, hogyha a Szent László Kórház túlterhelődne. Ebben az esetben a vidéki osztályok között osztják el azokat a betegeket, akik infektológiai ellátásra szorulnak, de nem koronavírus-fertőzöttek!
Városunkban tehát ugyanolyan betegeket fogad a fertőző betegeket ellátó osztály, mint korábban is, csak lehet, hogy nem dunaújvárosiak, hanem budapestiek vagy éppen érdiek, de még egyszer hangsúlyozzák: az érintett betegek egyike sem koronavírus-fertőzött!
A kormány által elrendelt veszélyhelyzet miatt életbelépő különleges jogrend miatt elmaradnak a jövő hétre tervezett bizottsági ülések, és nem tartják meg a jövő csütörtökön esedékes közgyűlést sem.
A tájékoztató kitér arra is, hogy a Városházán hétfőn a megszokott rendben történik az ügyfélfogadás, azonban mindenkit arra kérnek, hogy amennyiben teheti, akkor az ügyintézést halassza későbbre, vagy telefonon és elektronikus úton intézze azt.
Az óvodák és iskolák bezárásáról az önkormányzatok nem dönthetnek, a kormány tájékoztatása szerint pedig bezárásra egyelőre nem kerül sor.

A hivatalos honlapon továbbra is nyomatékosan kérik, hogy a hivatalos csatornákból tájékozódjon mindenki! Ha pedig kérdése van, akkor az illetékesekhez forduljon, ne a közösségi média sokszor ismeretlen hangadóihoz.

(Forrás és fotó: dunaujvaros.hu)

Mai kapcsolódó cikkünk:

Felhívás az idősekhez és családtagjaikhoz! (katt) >>

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.