Negatív tesztre várva!

spigott - 2020. március 20. 18:41

Amennyiben sikerül megfelelő vírustesztet produkálniuk, úgy edzőtáborban készülhetnek tovább a Dunaferr SE válogatott kenusai.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség is kényszerhelyzetben van a koronavírus-járvány miatt, hiszen először haza kellett hozni a melegvízi edzőtáborban készülő válogatott versenyzőket, majd meg kellett szervezni azt is, hogy a hazatérő kajak-kenusok edzéslehetőségeit biztosítani tudják. A Dunaferr SE kenusai közül Hajdu Jonatán és Kiss Balázs is Dél-Afrikában töltötte az elmúlt időszakot, ám mint azt Pető Zsolt, a Dunaferr SE Kajak-Kenu Szakosztályának elnöke elmondta, már mindketten itthon vannak, s várják, hogy beköltözhessenek a kijelölt edzőtáborokba. Arról, hogy ennek mik a feltételei, s miben befolyásolhatja további felkészülésüket, Vajda Attila edző számolt be honlapunknak.

"A napokban született meg a nemzetközi szövetség határozata arról, hogy az áprilisban és májusban esedékes versenyeket elnapolják, vagy törlik. Éppen ezért a honi szövetség olyan döntést hozott, hogy karantén edzőtáborokat alakítanak ki itthon, amelyeket csak negatív koronavírus-teszttel lehet birtokba venni. Jonatánnak és Balázsnak jelenleg Szegeden van edzőtábor, s ha megfelelő lesz a tesztjük, akkor szerdán tudnak beköltözni, hiszen addig teljesen sterilizálni kell a Maty-eret. Amennyiben ez sikerült, akkor beláthatatlan időpontig tudunk készülni. Emellett várunk még a szövetségi kapitánytól egy megkeresést, mert jelezte, hogy minden érintett edzőjével felveszi a kapcsolatot azért, hogy átbeszéljük a további válogatási rendszerek sorsát, menetét, kiírt és ki nem írt időpontjait, lehetőségeit.

Képek forrása: MKKSZ-archív

A férfi kenu szakágban ugye nem szereztünk tavaly olimpiai kvótát, ezért a nemzetközi szövetség határozata nagyon érzékenyen érint minket, hiszen a május elejére tervezett európai kvalifikációt eltörölték, míg a világkvalifikációt, ami egy héttel később lett volna, egy hónappal eltolták. Éppen ezért nem tudjuk még, hogy milyen lehetőségeink lesznek a kvótaszerzésre, várjuk a nemzetközi szövetség további döntését arról, hogy mi alapján osztják majd ki az olimpiai kvótát. Edzenünk viszont kell, amihez az első és legfontosabb dolog, hogy a fiúknak negatív legyen a vírustesztje. Amennyiben ez sikerül, akkor nagyon komoly lehetőségünk lesz a felkészülésre, már csak azért is, mert több nemzetközi riválisunk, a spanyolok, az olaszok, a portugálok és a németek is sokkal jobban érintettek ebben a krízishelyzetben, s ők most nem tudnak rendesen készülni. Most a negatív tesztben bízunk először, nagyon jó, hogy van egy ilyen bázis, amit ennyire sterillé tudnak alakítani, hogy van egy hatalmas vízfelület, ahol az a nyolc-tíz fő, aki ebbe az edzőtáborba beköltözik, tud rendesen használni. Az, hogy a fiúk ezt miként fogják mentálisan viselni, az egy másik történet, de bízunk a legjobbakban" – fogalmazott Vajda Attila edző.

A rovat további hírei: Sport

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.

Eredményes utánpótlás

Eredményes utánpótlás

2024. már. 26.

Pupp Viktória magabiztos győzelemmel lépett nagyot a válogatottság felé az év első országos válogató versenyén.