Dunaújváros Hetilap

Szent Pantaleon Kórház: frissített felhívás

Öcaline - 2020. március 18. 19:43

Új tájékoztató anyaggal rukkolt ki az intézménnyel kapcsolatos rendkívüli intézkedésekről a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézet. A téma fontosságára tekintettel a frissített felhívást is betűhíven közli a DO.

Tisztelt Lakosság! Kedves Betegeink!

Mint ahogy már tájékoztattuk önöket, központi utasításra a többi kórházhoz hasonlóan intézményünk is rendkívüli intézkedéseket léptetett életbe a koronavírus járvány terjedésének lassítására és az egészségügyi ellátó kapacitás megőrzésére. 

Az alábbiakban tájékozódhatnak a lakosságot érintő intézkedésekről szóló frissített információkról:

1. A járóbeteg-tevékenységünket a Rendelőintézetben végezzük, ez alól kivételt képez a sürgősségi ambulancia, a traumatológiai sürgősségi ambulancia, az urológia, a kardiológia, a gasztroenterológia, a pszichiátria, a röntgen, CT és ultrahang diagnosztika, melyek az eddigi helyükön működnek. A Rendelőintézet 1. szintjére költözött az EKG. A pulmonológiai, a nőgyógyászati és NST vizsgálatok a Rendelőintézet 3. szintjére költöztek, a szakrendelések telefonszámai nem változtak. A bőrgyógyászati ellátás csütörtöki napokra korlátozódik. A tüdőszűrés és más szűrési tevékenység szünetel.  Ezek az ellátási formák is hangsúlyozottan csak sürgősségi eseteket fogadnak. 

2. A CT és röntgen leletek kiadása ideiglenesen a Rendelőintézet recepcióján történik munkanapokon 7-15 óra között.

3. A sürgősségi osztályon tilos az átjárás. A sürgősségi és az infektológiai osztályra belépő betegek azonnal sebészi maszkot kapnak.

4. A helyi katasztrófavédelemmel együttműködve felállítottuk az előszűrő sátrat, melyen keresztül a közeljövőben a kórház sürgősségi betegfelvétele fog megvalósulni. Innen célzott kérdések és néhány egyszerű alapvizsgálat (testhő, szívfrekvencia, oxigén telítettség mérés) után megfelelő helyre irányítjuk a beteget. 

5. A betegek beléptetése a kórházi főépületbe kizárólag a sürgősségi bejáratokon keresztül történik (a híd alatti, illetve az új blokk bejárata és pszichiátria). Az aulai (hídon keresztüli) bejárást a betegek részére megszüntetjük. 

6. A látogatási tilalom ideje alatt a bent fekvő betegek részére csak a nélkülözhetetlen (például a személyi higiéné fenntartását elősegítő termékeket tartalmazó) csomagot lehet bejuttatni naponta 9-10 óra között, a portaszolgálat munkatársai által. A beteg részére szánt csomagot névvel, osztállyal, kórteremszámmal ellátva kizárólag ebben az időszakban veszi át a portaszolgálat és juttatja el a címzetthez.  

7. Mind a személyzet, mind a pácienseink közös érdeke, hogy a koronavírus fertőzés terjedését megállítsuk, az ellátó személyzet a várható esetszám növekedés idején is rendelkezésre tudjon állni, ezért nyomatékosan kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy csak rendkívül indokolt esetben vegyék igénybe a Kórház-Rendelőintézet szolgáltatásait!

A koronavírus járvánnyal összefüggő kérdéseikkel kapcsolatosan a kormányzati zöld számon (80-277-455, 80-277-456) és a www.koronavirus.gov.hu honlapon tájékozódhatnak. A kórházunkat érintő változtatásokról pedig a www.pantaleon.hu  honlapon kaphatnak aktuális felvilágosítást.  

(Forrás: pantaleon.hu
 

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.