Támogasd a közösséget, szavazz a városvédőkre!

Öcaline - 2020. március 10. 18:12

Dunaújvárosi pályázó is bejutott a MOL Alapítvány által hirdetett Helyi Érték Program idei megméretésének második fordulójába. Szavazz rá, szavazz máris!
 

151 szervezet, köztük egy dunaújvárosi aspiráns is továbbjutott  a MOL Alapítvány idei Helyi Érték Programjának második fordulójába – a Városvédők Újtelepért Egyesület is harcba szállt a helyi közösségi programokat segítő 500 ezer forintos támogatásért. Az örömhírről az egyesület vezetője, Nyári Ica számolt be a DO-nak, kiemelve, hogy az alapítványi célok és az egyesületi tervek egybecsengenek, hiszen egyformán fontos a pályázat kiíróinak és a dunaújvárosi közösségnek a helyi civil szervezetek, kezdeményezések támogatása, a helyben élő emberek életét, közösséggé válását, identitásának megerősödését segítő programok szervezése.
A városvédők képviselője kérdésünkre elárulta: amennyiben sikerül behúzni az alapítványi támogatást – előre szólunk, ehhez bizony szükség lesz a böngészők voksaira! –, akkor a szokásosnál is gazdagabb program várhatja a vendégeket az egyesület egyik évi rendes nagyrendezvényén, az április derekán esedékes Újtelepi Piknik kavalkádján a volt újtelepi iskola udvarán!

És hogy miként segíthetünk a városvédőknek? Egyszerű: voksokkal!

Éppen tegnap kezdődött a webes szavazatvadászat, amely egészen a hónap végéig, március 29-ig tart. A szavazás során bárki szavazhat a hozzá legközelebb álló civil szervezetre és annak egy projektjére. Szavazatával minden voksoló azt fejezi ki, hogy támogatni kívánja az adott projekt megvalósítását. A kiírók összeszedték a legfontosabb tudnivalókat (a részleteket a Szavazási szabályzat  tartalmazza), íme: egy körzetben egy szervezetre, illetve annak projektjére lehet szavazni egy alkalommal; a szavazáshoz Google vagy facebook fiókkal kell rendelkezni – a voks ezek valamelyikén keresztül érvényesíthető. 
Mindezek után nincs más hátra, irány a MOL Alapítvány  netvoks felülete – annyit még segítünk, hogy a Városvédők Újtelepért Egyesület a 14-es körzetben várja a szavazatokat!

Helyi érték – naná, hogy az újtelepiekre voksolok! (katt) >>

Hajrá, városvédők, gyerünk, böngészők!

(Illusztráció: MOL Alapítvány, archív fotó: Városvédők Újtelepért Egyesület) 

A rovat további hírei: Mozaik

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

Könyvet szeretnél, de nem tudod, mit válassz? Segítünk!

2024. ápr. 24.

Sokan vannak, akik imádnak olvasni – ők azok, akik folyton folyvást gyarapítják könyvgyűjteményüket. Talán nekik nincs is szükségük tanácsra azzal kapcsolatban, mi legyen a következő mű, amit a kosárba raknak. (X)

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

A bázislakk fontossága körömápolási rutinunkban

2024. ápr. 23.

Mikor a hibátlan körömápolásról és manikűr eléréséről van szó, sokan csak a lakk színére, illetve a fényt és védelmet adó fedőlakkra helyezik a hangsúlyt. Nem érdemes azonban figyelmen kívül hagyni rutinunkban az alaplakk fontosságát sem, hiszen káros hatással lehet körmünk egészségére és megjelenésére is.  (X)

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

Milyen esetekben jöhetnek számításba az árnyékoló oldalfalak?

2024. ápr. 23.

A tavaszi-nyári időszakban különösen fontos, hogy védelmet biztosítsunk teraszunkon az erős napsugárzással szemben, ugyanis így a felmelegedés ellen is felvehetjük a harcot. (X)

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

Borongós, esős, szeszélyes áprilisi hetünk lesz

2024. ápr. 22.

A szikrázó napsülésnek egyelőre lőttek a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és a csúcsértékek is inkább március második felét idézik majd, mint április derekát. De legalább nem sülünk meg.

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

Hogyan növelhetjük az állóképességünket?

2024. ápr. 22.

A teljesítmény kérdése fontos olyankor, amikor rendszeresen sportolunk, szeretnénk látni az eredményeket, s persze egyre többet akarunk kihozni magunkból. (X)

DSTV: a gumicsere hetei

DSTV: a gumicsere hetei

2024. ápr. 22.

Amint a hőmérséklet tartósan 7 fok fölé emelkedik, itt a gumicsere szezonja, derül ki a DSTV összeállítása. E hetekben érdemes a téli abroncsokat nyári szettekre cserélni – minden további fontos részlet kiderül Matticza Krisztián műhelyében. Hangkép.

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

A svájci autópálya matrica beszerzésének menete

2024. ápr. 21.

Svájc úthálózata kifejezetten modernnek számít. Az ország minden nagyobb városa megközelíthető autópályán keresztül, csakúgy, mint a látnivalók többsége. (X)