Támogasd a közösséget, szavazz a városvédőkre!

Öcaline - 2020. március 10. 18:12

Dunaújvárosi pályázó is bejutott a MOL Alapítvány által hirdetett Helyi Érték Program idei megméretésének második fordulójába. Szavazz rá, szavazz máris!
 

151 szervezet, köztük egy dunaújvárosi aspiráns is továbbjutott  a MOL Alapítvány idei Helyi Érték Programjának második fordulójába – a Városvédők Újtelepért Egyesület is harcba szállt a helyi közösségi programokat segítő 500 ezer forintos támogatásért. Az örömhírről az egyesület vezetője, Nyári Ica számolt be a DO-nak, kiemelve, hogy az alapítványi célok és az egyesületi tervek egybecsengenek, hiszen egyformán fontos a pályázat kiíróinak és a dunaújvárosi közösségnek a helyi civil szervezetek, kezdeményezések támogatása, a helyben élő emberek életét, közösséggé válását, identitásának megerősödését segítő programok szervezése.
A városvédők képviselője kérdésünkre elárulta: amennyiben sikerül behúzni az alapítványi támogatást – előre szólunk, ehhez bizony szükség lesz a böngészők voksaira! –, akkor a szokásosnál is gazdagabb program várhatja a vendégeket az egyesület egyik évi rendes nagyrendezvényén, az április derekán esedékes Újtelepi Piknik kavalkádján a volt újtelepi iskola udvarán!

És hogy miként segíthetünk a városvédőknek? Egyszerű: voksokkal!

Éppen tegnap kezdődött a webes szavazatvadászat, amely egészen a hónap végéig, március 29-ig tart. A szavazás során bárki szavazhat a hozzá legközelebb álló civil szervezetre és annak egy projektjére. Szavazatával minden voksoló azt fejezi ki, hogy támogatni kívánja az adott projekt megvalósítását. A kiírók összeszedték a legfontosabb tudnivalókat (a részleteket a Szavazási szabályzat  tartalmazza), íme: egy körzetben egy szervezetre, illetve annak projektjére lehet szavazni egy alkalommal; a szavazáshoz Google vagy facebook fiókkal kell rendelkezni – a voks ezek valamelyikén keresztül érvényesíthető. 
Mindezek után nincs más hátra, irány a MOL Alapítvány  netvoks felülete – annyit még segítünk, hogy a Városvédők Újtelepért Egyesület a 14-es körzetben várja a szavazatokat!

Helyi érték – naná, hogy az újtelepiekre voksolok! (katt) >>

Hajrá, városvédők, gyerünk, böngészők!

(Illusztráció: MOL Alapítvány, archív fotó: Városvédők Újtelepért Egyesület) 

A rovat további hírei: Mozaik

Hogyan enyhítsd az orrdugulást?

Hogyan enyhítsd az orrdugulást?

2024. ápr. 19.

Te is szinte mindennapos orrdugulással küzdesz? Szerte a világon emberek millióit érinti, és nagyon zavaró tud lenni ez a probléma. Sokszor úgy érezzük, hogy nincs is rá hatékony gyógyír. A legtöbben különféle gyógyszeres orrspray-vel igyekeznek enyhíteni a tüneteket, pedig az irritálja a nyálkahártyát, és gyors függőséget alakíthat ki.  (X)

A piacon tartják a Csomagtartóvásárt – és vasárnap lesz a vásárnap

A piacon tartják a Csomagtartóvásárt – és vasárnap lesz a vásárnap

2024. ápr. 19.

Új helyen, de a régi lendülettel folytatja az újrahasznosításon és a közösségi élményen alapuló kezdeményezését a Csomagtartóvásár és Bolhapiac szervező csapata: az idei első vásárnap április 21-én, vasárnap lesz, a helyszínként pedig a dunaújvárosi piacot veszik birtokba az árusok, standolók.

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

2024. ápr. 18.

A jó idő reményében, igazi tavaszi kavalkádot ígérve szervezi meg a következő forgatagot a Dunai Kincses Kert szervező csapata – szombaton délután várnak mindenkit a Szalki-szigen.

A nyár slágere!

A nyár slágere!

2024. ápr. 18.

Kitalálod, mi lehet? Forró olajban kisütött kelt tészta, ami a mai napig a magyarok kedvence. Leginkább sós, de manapság készítik már édesen is. (X)

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

2024. ápr. 17.

Olyan korszerű fűtési megoldásra vágyik, amellyel környezetbarát módon tudja melegen tartani otthonát? Keresi azt a rendszert, amely télen-nyáron kellemes hőfokot biztosít otthonában? Szeretné alacsonyan tartani a rezsiköltségeket? Ha ezekre a kérdésekre "igen" a válasz, akkor Önnek érdemes kicsit jobban megismernie a hőszivattyúk működését, típusait. (X)

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

2024. ápr. 17.

Egy letűnő szakma utolsó dunaújvárosi képviselőjét mutatja be a DSTV összeállítása. Majlinger János cipész már több mint négy évtizede dolgozik, Technikum városrészi műhelyének titkaiba is örömmel avatja be a nézőt. Hangkép.

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

A legalapvetőbb kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak a fürdőszobából

2024. ápr. 16.

Mindenkivel előfordult már, hogy a zuhany alól kilépve hirtelen rádöbbent, hogy nincs a kéznél törölköző, mert például a mosásban van vagy kint felejtettük. (X)