Dunaújváros Hetilap

Több városi rendezvény is elmarad

doszerk - 2020. március 16. 14:00

Szerdától megszűnik az első ajtós felszállás, több városi rendezvény is elmarad, derült ki az önkormányzat ma délutáni közleményéből.

A városvezetés hétfőn is több intézkedést hozott a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében. Szerdától megszűnik az első ajtós felszállás a Volán járatain. Elmarad a Fejér Megyei Diáknapok, a Május elsejei programok, a DUDIK Fesztivál és a Bringatúra is. Több városi intézmény is bezár, tudtuk meg az önkormányzat hivatalos honlapján megjelent közleményből.

A koronavírus járvány elleni védekezés miatt hétfőn az alábbi döntéseket hozta a Városvezetés:

A Volán járatain szerdától megszűnik az első ajtós felszállás, minden ajtón biztosított lesz a felszállás lehetősége.

Keddtől nem fogad látogatókat a:

- József Attila Könyvtár
- Munkásművelődési Központ (MMK)
- Intercisa Múzeum
- Kortárs Művészeti Intézet (KMI)

A következő időszak rendezvényei közül elmarad:

- Fejér Megyei Diáknapok (FMD)
- DUDIK Fesztivál
- Bringatúra
- A Május elsejei programok – ezeket a helyzet függvényében később szeretnénk megrendezni
- A Parázs Varázs koncertjei – a szombati sütögetést viszont szeretnénk megtartani

A júliusi és későbbi rendezvények szervezése tovább folyik, amennyiben szükséges, akkor természetesen később itt is meghozzuk a korlátozó intézkedéseket.

Keddtől a bölcsődék, óvodák zárva tartanak. Ügyeletet tart a Zengő-Bongó Bölcsőde, valamint a Bóbita és az Aprók Háza Óvoda. A legfrissebb tájékoztatás szerint összesen körülbelül 50 gyermeknek kértek ügyeleti ellátást a szülők.

A gyermekek étkeztetését a zárva tartás alatt is biztosítjuk. Ennek módjáról az intézmények adnak tájékoztatást. Az étkezés lemondása a szokott módon lehetséges.

A temető gondnokságon a személyes ügyfélfogadás szünetel, kérdés esetén a 25/281-385 vagy 70/940-7816 telefonszámon, illetve t.gondnoksag@gmail.com e-mail címen lehet érdeklődni hétfőtől péntekig 8-16 óráig.

A Szent Pantaleon Kórházban is több fontos intézkedést hozott a vezetés, erről itt lehet tájékozódni: https://bit.ly/3a6i83W

A városvezetés Pintér Tamás vezetésével minden nap többször ülésezik és a védekezésben érintett szervekkel is folyamatosan tartja a kapcsolatot.

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.