Dunaújváros Hetilap

Városháza: mindannyian tehetünk a védekezés hatékonyságáért

Öcaline - 2020. március 17. 20:45

Továbbra sincs koronavírussal fertőzött beteg a keddi adatok szerint Dunaújvárosban, áll a város hivatalos honlapján publikált friss összegzésben. Figyelem, fontos: szerdától több rendkívüli döntés életbe lép, ezekre is kitér az önkormányzati közlemény!

A legfontosabb tényező továbbra is az, hogy szeretett városunkban a mai adatok szerint továbbra sincs koronavírussal fertőzött beteg. Házi karanténban jelenleg 11-en tartózkodnak. Az önkormányzati összegzés szerint a védekezés sikerességéért mindenki tehet, ezért nyomatékosan kérnek ismét mindenkit, hogy csak akkor menjen közösségbe, ha az feltétlenül indokolt – akkor pedig tartsák a 2 méteres védőtávolságot. A nehéz döntéseknek csak akkor van haszna, ha mindenki felelősen viselkedik!

A közlemény kitér a karanténban tartott városlakók helyzetére is: mint kiemelik, a lépés megelőző intézkedés, nem jelenti azt, hogy fertőzöttek lennének. Mindannyian együttműködőek, jól vannak, tüneteik nincsenek, ellátásuk megoldott. Az ismert adatok szerint Dunaújvárost eddig elkerülte a járvány, a városvezetés pedig több nehéz, de szükséges döntést hozott meg – ezek az intézkedések azonban csak annyira hatékonyak, amennyire azokat a lakók betartják. A közösség sorsa most az egyének kezében van. Ezért nyomatékosan kérünk ismét mindenkit, hogy csak akkor menjen közösségbe, ha az feltétlenül indokolt, akkor pedig tartsák a WHO javaslatában is szereplő, már említett 2 méteres védőtávolságot. Az iskolai távoktatás, valamint a bölcsődék, óvodák bezárása csak akkor lehet hatásos, ha a gyermekek valóban otthon maradnak.
A vásárlás ebben a szituációban nem szabadidős program – ezért kérik, hogy csak a legszükségesebbet vegyék meg, és igyekezzenek minél ritkábban bevásárolni.

Mától csak ügyeletet adtak a bölcsődék és óvodák, az összegzés szerint a szülők jelesre vizsgáztak a felügyelet terén: a friss adatok szerint a nap folyamán csak 5 bölcsődést és 20 óvodást láttak el az ügyeletre kijelölt intézmények

Figyelem, fontos – már megjelent hasábjainkon, de nem árt az ismétlés, miszerint március 18-án, szerdán kezdődően az alábbi változások lépnek életbe:

A Volán járatain megszűnik az első ajtós felszállás, minden ajtón biztosított lesz a felszállás lehetősége. 
Szintén szerdától nem fogad látogatókat a Fabó Éva Sportuszoda; a már megváltott bérletek érvényességét az uszoda újranyitása után is biztosítják.
A Városházán személyes ügyfélfogadás a jövőben csak szerdán 8-12 óra és 13-16 óra között lesz. Az ügyfélfogadás helyszíne a hivatal díszterme. Az ügyintézők csak azokat az ügyfeleket fogadják, akiknek ügyét nem lehet telefonon vagy elektronikus úton elintézni. Az ügyfeleknek a téren kell várakozniuk, az épületben csak az ügyintézés ideje alatt tartózkodhatnak.

A városvezetés Pintér Tamás polgármester vezetésével kedden is értékelte a helyzetet, és továbbra is tartja kapcsolatot a védekezésben érintett szervekkel. Továbbra is felhívják a figyelmet, hogy ne üljenek fel az interneten terjedő pletykáknak – és csak a hivatalos forrásokból tájékozódjanak!

(Forrás és fotó: dunaujvaros.hu)

A rovat további hírei: Közélet

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

Másfél órán belül leadták az ajánlásokat

2024. ápr. 25.

Április 20-án hivatalosan is megkezdődött a június 9-én esedékes választások kampánya. A városban közlekedő állampolgárok ezt onnan is tudhatják, hogy elkezdtek plakátolni az utcákon, a két nagy jelölőszervezet (amelyek az önkormányzati választáson indulnak) pedig már össze is gyűjtötte, le is adta az ajánlásokat. 

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

2024. ápr. 25.

Új helyen rendezik az önkormányzat egyik legrangosabb elismerése díjátadó ceremóniáját: a Dunaújváros Díszpolgára cím büszke birtokosa a a felújított Mondbach-kúriában veheti át a kitüntetést pénteken délután. Meghívó.

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.