10+1 TIPP, HOGY AZ IDEI HÚSVÉT IS BOLDOGAN TELJEN!

doszerk - 2020. április 1. 17:00

Anélkül, hogy lelki számvetésbe kezdenénk, le kell szegezni, hogy az áprilist és a húsvéti időszakot csak úgy tudjuk átvészelni, ha pozitívan gondolkodunk.
 

 

Ha örülünk annak, hogy a szűk családi kör együtt lehet, hogy a nagyiék elérhetők az interneten keresztül, és egy-két finomsággal teli csomagot akár még a barátok küszöbére is lerakhatunk. Ezeken kívül pedig tavaszba öltöztethetjük a lakást, kivirágoztathatjuk az erkélyt vagy az udvart, és végre lehet okunk arra is, hogy a sonkát ne mi főzzük, hanem megrendeljük egy szakembertől.

Az április az egyik kedvenc hónapunk: még ha az idő nem is mindig kegyes hozzánk, van benne valami előremutató nyugalom. Még ebben a feje tetejére állt időszakban is szeretjük, mert megújulást, újjászületést hoz – és nem feltétlenül vallási szempontból, de azért az sem hanyagolható el. Sőt, sok család életéhez szorosan hozzátartoznak a húsvétvasárnapi istentiszteletek, ezért ezekről is szót kell ejteni.

Hogy idén se maradjon ki ez a fontos mozzanat, azt tanácsoljuk, hogy a családtagok öltözzenek fel szépen, mintha templomba készülnének, és vagy a televízió élő adásait nézve, vagy pedig a rádiók közvetítéseit hallgatva vegyenek részt a szentmiséken. A Magyar Kurír weboldalán egytől-egyig megtaláljuk a teljes online szentmise-közvetítések listáját és a rádiós adások időpontját, illetve linkjét.

Egy másik tipp, hogy még a bezártság, a szüleinktől-, családtól-, barátainktól- való távolság, vagy akár az egyedüllét ellenére is állítsuk össze a húsvéti vacsorát. Készítsük el a kedvenc ételeinket: legyen főtt- vagy kaszinótojás az asztalon, retek és újhagyma, főtt sonka vagy csülök, esetleg valami minőségi szeletelt sonka, friss vagy ecetes torma, és egy finom bort se felejtsünk el kinyitni.
Ropogós kenyeret akár magunknak is süthetünk, hiszen az interneten megannyi élő közvetítés, vagy visszanézhető, kovásznevelgető és kenyérsütő videós kurzus található az elmúlt hetekre visszamenőleg
A húsvéti vacsorához tartozik még a következő ötletünk is. Mi még nem próbáltuk, viszont sokat hallottunk már az ingyenesen használható Zoom konferenciahívásairól, de maradhatunk a Skype-nál vagy a Viber-nél is; a lényeg, hogy terítsük meg szépen az asztalt, tálaljuk ki az ételeket, és hagyjunk egy helyet a laptopnak. Végül pedig egy előre egyeztetett időpontban kapcsoljuk össze a család távoli tagjait online. Így mindenki egy időben eszik és beszélget, egy kis technikai közvetítéssel.

Technológiával kapcsolatos tippként jutott még eszünkbe, hogy nemcsak a vacsorát, de a húsvét hétfői pirostojás keresgélést is össze lehet hozni távkapcsolattal. Igaz, hogy a locsolás kimarad, de ezt nem mindenki bánja, igaz?

Szóval, a dolgot valahogy úgy kell elképzelni, mint egy memóriajátékot, vagy egy kincskeresést online változatban. Ezt is összehozhatjuk videóhíváson keresztül, de e-mailben fotókkal is megoldható. A gyerekeknek rajzolhatunk és beszkennelhetünk tojáskereső útvesztőket, vagy fotókat, amiken színes tojásokat rejtettünk el. Hogy mennyi tojást találtak meg a képen, és milyen útvonalon sikerült eljutniuk a jutalmakig, azt pedig visszaküldhetik nekünk válaszlevélben és befotózva.

A HÁTSÓKERT NEM TILTOTT ZÓNA
Bár most jobb, ha még egy darabig nem megyünk egymás közelébe (szűk családi körön kívül), a belső udvar azért még használható egy kis húsvéti mókához. Ahelyett például, hogy hétfőn reggel simán kiraknánk az asztalra a nyuszifészket, mozgassuk meg a gyerekeket egy kis kincskereséssel. Ha nincs kert vagy udvar, akkor a lakás különböző pontjain is eldughatjuk a csokikat és az apró ajándékokat.

Húsvét elmúltával, ami idén április 12-re és 13-ra esik, még ki kell bírnunk majdnem három teljes hetet a hónapból és azt valószínűleg a négy fal között. Ezért mi már készítettünk egy napirendet arra nézve, hogy mit fogunk végre elintézni, hiszen a napi munka után nem kell mennünk sehova.

(Forrás: Travelo)

A rovat további hírei: Mozaik

Tojásfát állítottak a Kertvárosban (galériával)

Tojásfát állítottak a Kertvárosban (galériával)

2024. már. 28.

Az országban nagyon sok helyen állítanak tojásfát húsvét előtt. Aki Dunaföldváron jár ebben az időszakban, már évek óta gyönyörködhet a főtér egyik különleges ékességében. Pontosan innen jött az ötlet – majd került át a hagyomány Dunaújvárosba is, a Kertvárosba.

Hasznos tanácsok, hogy elkerüld a tipikus lazúrozási hibákat!

Hasznos tanácsok, hogy elkerüld a tipikus lazúrozási hibákat!

2024. már. 27.

Számos olyan kisebb-nagyobb munka van egy otthon kialakítása, felújítása során, amelyet magunk is elvégezhetünk, ugyanis nem igényel különösebb szaktudást, speciális szerszámokat és eszközöket. A felületkezelések is ilyenek. (X)

Széchenyi 70: pompás gála és nagyszerű "Nagy Találkozás" (galériával)

Széchenyi 70: pompás gála és nagyszerű "Nagy Találkozás" (galériával)

2024. már. 26.

Nagyon szubjektív és nagyon nosztalgikus beszámoló következik, drága olvasók és aranyos mindenki, egyszerűen nem tudok elfogultság nélkül nyilatkozni arról a jubileumi eseménysorról, amivel a 70. születésnapját ünnepelte a Széchenyi István Gimnázium. (Nekem, naná: a Münnich.)

Motorfelújítás profi kivitelben

Motorfelújítás profi kivitelben

2024. már. 26.

Egy veterán autó, vagy annak egy bizonyos részének felújítása nemes feladat, ugyanakkor elképesztően komplex, idő-, pénz-, és energiaigényes folyamat is egyben. (X)

Dunaújváros sokkal több mint egy iparváros

Dunaújváros sokkal több mint egy iparváros

2024. már. 26.

Városunk az ország egyik legtöbb zöldfelülettel rendelkező települése, történelme pedig bőven visszanyúlik Sztálinváros építésének kezdetén túlra. Bővelkedünk természeti és kulturális kincsekben, felsorolni is nehéz, hogy mennyi itt a látnivaló, amire büszkék lehetünk. 

Amit egy szauna karbantartása, tisztítása kapcsán tudni kell

Amit egy szauna karbantartása, tisztítása kapcsán tudni kell

2024. már. 26.

Ma már nem luxus egy saját otthoni szauna, de fontos ennek precíz elhelyezése és karbantartása. Ehhez szükséges egy vízszintes, teherbíró alap melyen el tudjuk helyezni szaunánkat, és persze fontos az is, hogy az alap elbírja a szauna, valamint a benne tartózkodó személyek súlyát. (X)

Így lehetsz te is profi sportfogadó

Így lehetsz te is profi sportfogadó

2024. már. 25.

Mivel az emberek szeretik a sportokat, így előszeretettel élnek a sportfogadás lehetőségével is. A többségük viszont sejtésekre alapozva, ösztönösen rakja meg tétjeit, lehet, hogy párszor bejön nekik, de hosszú távon garantáltan pénz nélkül távoznak a kasszáktól. (X)