A kajak-kenusok igyekeznek kihasználni a halasztással keletkezett időt

doszerk - 2020. április 5. 8:30

A kajak-kenu válogatott a jelenlegi nehéz helyzetben is készül a tokiói olimpiára, a halasztásból adódó időt pedig a szakemberek igyekeznek arra fordítani, hogy megtalálják a legjobb csapathajós összeállításokat.

MTI-fotó

"A versenyzők a külföldi edzőtáborokból hazatértek és speciális körülmények között folytatják az edzéseket. Próbálunk alkalmazkodni a körülményekhez. Teljes erővel azon dolgozunk, hogy tudjuk folytatni a felkészülést a jövő évi olimpiára" - számolt be az M4 Sportnak Hüttner Csaba szövetségi kapitány, aki jelenleg még nem tudja, hogy a halasztások, törlések nyomán hogyan alakul az idei versenynaptár. A kajakosok és kenusok már túlvannak az első koronavírus-teszteken, ezek negatívak lettek. A szakvezető szerint akkor van értelme újabb vizsgálatoknak, ha azok eredménye gyorsan rendelkezésre áll, nem kell rájuk napokat várni. "Ha ilyenre lesz lehetősségünk, természetesen tovább fogjuk tesztelni sportolóinkat" - ígérte Hüttner.

A szakember elmondta, négy helyszínen, Szegeden, Szolnokon, Dunavarsányban és a Gubacsi-hídnál lévő vízitelepen "kvázi karantén edzőtáborokat" alakítottak ki, ezekbe negatív teszttel rendelkező versenyzők költözhettek be, akik amúgy a saját környezetükben nem tudják megoldani az edzést. A többi versenyző az egyesületek segítségével edz, kocsival közlekedik, "nem megy közben bevásárolni, nem száll ki, megoldja úgy az edzést, hogy az a külvilágra sem veszélyes". Hüttner Csaba kiemelte, a magyar bajnokságot szeretnék megrendezni, amikor a vírushelyzet engedi, és esetleg kisebb tesztversenyekre is sor kerülhet. "Ha már ilyen helyzet alakult ki, hogy van plusz egy évünk, szeretnénk a K4-es programot maximálisan kifuttatni, megtalálni a legjobb négyest ebben az időszakban, valamint a férfiaknál a C2-es és a K2-es programban is szeretnénk előrelépést, tesztelni a párosokat" - mondta, és emlékeztetett rá, hogy utóbbiakban még kvótaszerzésre is van lehetőség.

A kapitány szerint több versenyzőnek nem jött jól az olimpia halasztása, például a világbajnoki címvédő és tavaly az összes nagy nemzetközi versenyen veretlen kajakos Kopasz Bálintnak, vagy azoknak a női versenyzőknek, akik az olimpia után házasságot, gyerekvállalást terveztek. "De minden versenyzőnk profi, alkalmazkodik a körülményekhez, elfogadta ezt a változást, és készül a jövő évi olimpiára" - szögezte le.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.