A kajak-kenusok igyekeznek kihasználni a halasztással keletkezett időt

doszerk - 2020. április 5. 8:30

A kajak-kenu válogatott a jelenlegi nehéz helyzetben is készül a tokiói olimpiára, a halasztásból adódó időt pedig a szakemberek igyekeznek arra fordítani, hogy megtalálják a legjobb csapathajós összeállításokat.

MTI-fotó

"A versenyzők a külföldi edzőtáborokból hazatértek és speciális körülmények között folytatják az edzéseket. Próbálunk alkalmazkodni a körülményekhez. Teljes erővel azon dolgozunk, hogy tudjuk folytatni a felkészülést a jövő évi olimpiára" - számolt be az M4 Sportnak Hüttner Csaba szövetségi kapitány, aki jelenleg még nem tudja, hogy a halasztások, törlések nyomán hogyan alakul az idei versenynaptár. A kajakosok és kenusok már túlvannak az első koronavírus-teszteken, ezek negatívak lettek. A szakvezető szerint akkor van értelme újabb vizsgálatoknak, ha azok eredménye gyorsan rendelkezésre áll, nem kell rájuk napokat várni. "Ha ilyenre lesz lehetősségünk, természetesen tovább fogjuk tesztelni sportolóinkat" - ígérte Hüttner.

A szakember elmondta, négy helyszínen, Szegeden, Szolnokon, Dunavarsányban és a Gubacsi-hídnál lévő vízitelepen "kvázi karantén edzőtáborokat" alakítottak ki, ezekbe negatív teszttel rendelkező versenyzők költözhettek be, akik amúgy a saját környezetükben nem tudják megoldani az edzést. A többi versenyző az egyesületek segítségével edz, kocsival közlekedik, "nem megy közben bevásárolni, nem száll ki, megoldja úgy az edzést, hogy az a külvilágra sem veszélyes". Hüttner Csaba kiemelte, a magyar bajnokságot szeretnék megrendezni, amikor a vírushelyzet engedi, és esetleg kisebb tesztversenyekre is sor kerülhet. "Ha már ilyen helyzet alakult ki, hogy van plusz egy évünk, szeretnénk a K4-es programot maximálisan kifuttatni, megtalálni a legjobb négyest ebben az időszakban, valamint a férfiaknál a C2-es és a K2-es programban is szeretnénk előrelépést, tesztelni a párosokat" - mondta, és emlékeztetett rá, hogy utóbbiakban még kvótaszerzésre is van lehetőség.

A kapitány szerint több versenyzőnek nem jött jól az olimpia halasztása, például a világbajnoki címvédő és tavaly az összes nagy nemzetközi versenyen veretlen kajakos Kopasz Bálintnak, vagy azoknak a női versenyzőknek, akik az olimpia után házasságot, gyerekvállalást terveztek. "De minden versenyzőnk profi, alkalmazkodik a körülményekhez, elfogadta ezt a változást, és készül a jövő évi olimpiára" - szögezte le.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

Somogyi Balázs lett az Acélbikák vezetőedzője

2024. ápr. 23.

A helyi nevelésű szakember munkáját Revák Zolták és Hetler Ádám segítik másodedzőként, míg a kapusok szakmai munkájáért Pinczés Bendegúz felel a DAB hokisainál a 2024/2025-ös szezonban.

Kilenc érem az országos döntőről

Kilenc érem az országos döntőről

2024. ápr. 23.

Kiválóan szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Mohácson megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

Remekeltek a DKSE kajak-kenusai az évadnyitón

2024. ápr. 23.

Összesen tizennégy dobogós helyezéssel, s az éremtábla hatodik helyével zárták az évadnyitó Máramarosi Kupát a DKSE ifjú kajak-kenusai a mögöttünk hagyott hétvégén.

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

Dunaújvárosi éremeső Veszprémből

2024. ápr. 22.

Tizenegy dobogós helyezéssel, az éremtábla hetedik helyén zárták legutóbbi versenyüket a DKSE korosztályos úszói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

Vereséggel búcsúzott a szezontól a DKSE

2024. ápr. 22.

Csak a harmadik szettben tudta megszorítani az alsóházi tabellát vezető Miskolc gárdáját a DKSE felnőtt röplabda csapata az Extraliga hazai szezonzáróján.

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

Egyre nehezebb helyzetben a DFC

2024. ápr. 21.

Félidőnként két-két gólt kapva szenvedett vereséget a több élvonalbeli játékossal megerősített Fehérvár FC II. vendégeként a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Hozta a kötelezőt a DFVE

Hozta a kötelezőt a DFVE

2024. ápr. 21.

Minden negyedet megnyerve aratott sima, 12-5-ös sikert az alapszakasz utolsó találkozóján a DFVE női vízilabda csapata a Szeged otthonában szombaton este.