A közösség érdekeit figyelték!

spigott - 2020. április 8. 9:00

Időben felfüggesztette bajnokságait, ám így sem maradt munka nélkül a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség vezetése.

Nemcsak a nagypályás labdarúgók szüneteltetik jelenleg bajnokságaikat, hanem a helyi kispályás szezon is félbeszakadt a koronavírus-járvány miatt. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség közvetlen vezetésének ne lennének feladatai, árulta el Petrás Gábor, akitől arra kértünk választ, hogy miként döntöttek pontvadászatok szüneteltetése mellett, illetve milyen munkát tudnak elvégezni a jelenlegi helyzetben.

- A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség vezetése is figyelte azokat a rendeleteket, amelyeket a koronavírus-járvány kitörése után hozott a kormány, illetve a Magyar Labdarúgó Szövetség. Minket már a legelején érintett is ez, hiszen a beltéri rendezvényeinket már nem tudtuk megrendezni, így március 12-én lemondtuk a Nemzeti Kupát, a Miklós István Senior Kupát, illetve a női bajnokság második fordulóját is, melyeket nemzeti ünnepünkön, március 15-én rendeztünk volna meg. Úgy gondolom, hogy felelős sportvezetőként ekkor már csak ez lehetett a jó döntés, figyelembe kellett vennünk a közösség érdekeit. Ezt követően egymás után jöttek a korlátozások, a bajnoki fordulókat még megrendezték nagypályán, de már nézők nélkül, majd fel is függesztették a különböző bajnokságokat, így mi sem tehettünk mást, mint a Fejér Megyei Labdarúgó Szövetséggel egyeztetve mi is felfüggesztettük a Dunaújváros Kupa, valamint a Markó Lajos Kispályás Labdarúgó Bajnokság küzdelmeit, melyek március második felében kezdődtek volna el.

Petrás Gábor a nehéz helyzet ellenére is bízik a bajnokságok folytatásában! (Képek: DO-archív)

Sportemberként, sportvezetőként természetesen mindig bizakodunk, hogy az utolsó pillanatban is meg lehet nyerni egy mérkőzést, s most is abban reménykedünk, hogy meg lehet nyerni a vírus elleni csatát is, éppen ezért felkészültünk arra is, hogy ha kitisztul az ég és rendeződik a helyzet, akkor újraindítjuk a bajnokságokat, de természetesen figyelembe kell vennünk a Magyar Labdarúgó Szövetség Fejér Megyei Igazgatóságának iránymutatásait. Ezt fogjuk követni, ehhez igazodunk, s bár a végső szót mindig az elnökség mondja ki, valószínűleg követni fogjuk az MLSZ iránymutatásait. Így sem maradtunk azonban munka nélkül, mert most pont az Esőemberek Egyesületével nyújtunk be egy közös pályázatot, ezen dolgozunk. Közben egyéb pályázatokat írunk, társzervezetekkel végünk pályázati előkészítéseket, a működési szabályzatainkat frissítjük, hiszen a speciális sportok bizottságával még jobban kibővül a DLSZ tevékenységi köre, s bár ezek nagy munkák, most van időnk megcsinálni mindent. Emellett tartjuk a kapcsolatot a helyi kispályás csapatok vezetőivel, s bár mindenki tudja, hogy a jelenlegi helyzet nem a DLSZ-en múlik, először a világnak kell legyűrnie a vírust, de mindenki bízik abban, hogy ez minél hamarabb sikerül, s visszatérhetünk oda, ahol a legjobban szeretünk lenni, a focipályára. Abban viszont nagyon bízom, hogy a veszély elmúltával egy kicsit megváltozik az emberek gondolkodásmódja, s jobban odafigyel majd mindenki magára, a családjára, arra, hogy egészségesen étkezzen, mozogjon, éljen.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.

Két játékos távozik a DKKA-tól

Két játékos távozik a DKKA-tól

2024. ápr. 17.

Nick Viktória kilenc, Horváth Petra két szezont követően távozik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesétől.

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.