Dunaújváros Hetilap

Dunaújváros kenyere: rendhagyó adományátadó, nemes gesztusokkal

Öcaline - 2020. április 3. 13:46

Több mint 400 ezer forint gyűlt össze a Dunaújváros Kenyere jótékonysági akciónak köszönhetően az elmúlt hónapokban – az átadó ünnepséget rendhagyó módon szervezték ma délelőtt.  És nem csupán a maszkok meg a kesztyűk miatt – a kedvezményezett ugyanis továbbadta az adományt!

Folytatódott az akció, január 1-jétől március végéig több mint 400 ezer forint gyűlt össze a Dunaújváros Kenyere jótékonysági kezdeményezés révén. Az elmúlt negyedévben a vevők minden, ezzel a megjelöléssel ellátott burgonyás kenyér megvásárlása után 50 forinttal támogatták a Dunaújvárosi EPI Egyesületet. A ma délelőtt, maszkos-kesztyűs átadási ceremónián Róka Sándor, a Szécsényi Pékség kereskedelmi vezetője elmondta, az első negyedévben összesen 8311 darab város kenyere fogyott, így a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI egyesületének részére egészen pontos 415 ezer 550 forintnyi adomány gyűlt össze
Az összeget szimbolizáló csekket az egyesület elnöke, Szilágyi Ferenc vette át Pintér Tamás polgármestertől, majd elmondta: a jelenlegi járványügyi helyzetre való tekintettel úgy véli, hogy az akció következő kedvezményezettjének, az Országos Mentőszolgálat Dunaújvárosi Mentőállomásának most sokkal nagyobb szüksége van erre a jótékony összegre, így Szilágyi Ferenc, a január és március között összegyűlt adományt a Dunaújvárosi Mentőállomásnak adta át – az epilepsziások pedig a következő negyedévben összegyűlt adományból részesülnek majd.

Pintér Tamás megköszönte a nemes gesztust a Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesületének – mint mondta: "kétszer ad, aki gyorsan ad". A város első embere hozzátette: a szokásos módon az összegyűlt összeget 500 ezer forintra kerekíti fel, 100 ezer forintot pedig személyes felajánlásként told az összeghez – így a Dunaújváros és Környéke 04 Alapítvány összesen 600 ezer forinthoz juthat már most.

Kiss Miklós, a mentőállomás vezetője valamint Kubovics Árpád, a 04 Alapítvány kuratóriumi elnöke közösen mondtak köszönetet a Széchényi Pékségnek, az EPI Egyesületnek, az önkormányzatnak és Pintér Tamásnak. Az átadási ünnepségen elhangzott: a felajánlott összeget a járvány elleni védekezésre és a napi működés zavartalan biztosítására fordítják a mentők.
A jótékonysági akció pedig töretlen lendülettel folytatódik: a következő hónapokban a Dunaújváros Epilepsziások EPI Egyesülete részesül a felajánlásból – a vásárlók minden Dunaújváros Kenyere megvásárlása után 50 forinttal támogatják az egyesületet.

Viszont ez a gesztus mindenestől gyönyörű volt – köszönet érte!

(Forrás: dunaujvaros.hu; fotó: Miklán Klaudia)
 

A rovat további hírei: Közélet

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

Eldöntötték, számos fejlesztéshez biztosít fedezetet a közgyűlés

2024. ápr. 18.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta a "Dunaújváros Közbiztonságáért" díjakat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt a testület. Fontos témákról döntöttek.

A város közbiztonságáért – három díjazottal

A város közbiztonságáért – három díjazottal

2024. ápr. 18.

Kővágóné Kőkuti Eszter tűzoltó főhadnagy, Bak Róbert József rendőr főtörzszászlós, valamint – posztumusz díjazottként – Varga Éva "Hugi", a Pannon Polgárőrség nemrégiben elhunyt titkára érdemelte a szféra legrangosabb önkormányzati elismerését. Méltatások, főhajtással.