Dunaújváros Hetilap

Járvány: 895 főre nőtt a fertőzöttek száma – Fejérben ismét aggasztó az emelkedés

Öcaline - 2020. április 8. 6:42

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 895 főre emelkedett a hazánkban azonosított fertőzöttek száma. Fejér megyében aggasztó az emelkedés mértéke: egy nap alatt 25,64 százalékponttal nőtt az igazolt esetszám.

Az  operatív törzs friss adatsora szerint az elhunytak többsége idős ember, de egy 49 éves is volt az áldozatok között. Az újabb halálozásokkal 58 főre emelkedett az elhunytak száma, 94 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból.

A hivatalos oldal újra figyelmeztet: a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A járvány transzfer kiszámíthatatlan, de az adatsorok ismeretében minimum elgondolkodtató, hogy Fejér megyében az utóbbi napokban nagyon megugrott a fertőzöttek száma – erről tegnapi trendfigyelő összeállításunk is tanúskodik!

Nagyot ugrott a fertőzöttek száma Fejér megyében (katt) >>

Hasonló számításokat végeztünk most is, és újra riasztó tendenciát tapasztaltunk: míg országos viszonylatban a 817-ről 895-re történő emelkedés 9,5 százalékpontos növekedést jelent, a friss adatok szerint megyénkben gyorsabb ütemben terjed a kór: tegnap 39 volt, a mai mutatók szerint 49 az igazolt fertőzöttek száma Fejérben. Ez egyetlen nap alatt 25,64 százalékos növekedés!

A fentiek is igazolják, hogy az azonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához fontos, hogy maradjanak otthon az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és mindenki más, aki teheti,. Szintén lényeges feltétele a járvány lassításának, hogy mindenki tartsa be az ajánlásokat és a kijárási korlátozásokat. Különösen kérik a budapestieket, hogy tartsák be a korlátozásokat, mert a fővárosban van a legtöbb fertőzött.

Ahogy az eddigi elhunytak adataiból is látszik, a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérjük az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

 
És a legfontosabb tényező is változatlan: csak közösen tehetünk a járvány lassításáért!

(Forrás: koronavirus.gov.hu)
 

A rovat további hírei: Közélet

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

Dunaújváros Díszpolgára: díjátadó a Mondbach-kúriában

2024. ápr. 25.

Új helyen rendezik az önkormányzat egyik legrangosabb elismerése díjátadó ceremóniáját: a Dunaújváros Díszpolgára cím büszke birtokosa a a felújított Mondbach-kúriában veheti át a kitüntetést pénteken délután. Meghívó.

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek.