Rendhagyó kezdeményezés online versennyel

doszerk - 2020. április 18. 8:34

Online tornaversenyt szervez a Magyar Torna Szövetség a fiú utánpótlás tornászok számára, hogy plusz versenyzési lehetőséget és motivációt adjon a fiatal sportolóknak.

Mint az a Magyar Torna Szövetség honlapján megjelent közleményből kiderült, a koronavírus-járvány miatt minden hazai és nemzetközi megmérettetést elhalasztottak eddig a tavaszi szezonban, s emiatt a szövetség vezetősége kénytelen volt alternatív módszereket kidolgozni a tornászok edzettségi állapotának fenntartására, fejlesztésére.

Az online viadal lényege, hogy az előre meghatározott és a versenykiírásban részleteiben is rögzített gyakorlat anyagát otthoni körülmények között filmre kell venni. Ezeket a beadott videókat a klubok egy házi verseny keretében összegzik, és korosztályonként, illetve gyakorlatonként a legjobbakat kell feltölteni a szövetség rendszerébe. A videóanyagok mellett a kluboknak természetesen előzetesen nevezni is kell. A egyesületeknek legkésőbb 2020. 05.04. 12 óráig kell beküldeni az általuk kiválasztott gyakorlatokat. A beérkezett anyagokat a felnőtt férfi szövetségi kapitány és a vezetőedző, továbbá az utánpótlás szövetségi kapitány és szintén a vezetőedző fogja értékelni: Kovács István, Szűcs Róbert, Puskás Jenő és Rácz Attila. Az öt korcsoportnak meghirdetett versenyben minden korosztály első három helyezettje kap majd díjat.

Puskás Jenő, utánpótlás szövetségi kapitány: - A győri klubbal korábban beszélgettünk, és ők is hasonlóképpen gondolkodtak a versenyeket illetően, mint mi. A korosztályokon belül mi is hirdettünk kisebb erőpróbákat. Ez most egy továbbgondolt verzió, kiválasztottunk néhány olyan elemet, amely otthon is megcsinálható, ezek egyébként benne vannak a korosztályos erőfelmérésben is.

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a három pont megszerzése

Elvárható a három pont megszerzése

2024. már. 29.

A tabellán nyolcadik Tatabánya otthonában folytatja a bajnokság küzdelmeit a DFVE női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.