Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Rockmaraton: főnixmadárként támad fel jövőre a jubileumi fesztivál!

Öcaline - 2020. április 30. 18:35

Közleményben tudatta a Rockmaraton Fesztivál stábja, hogy ma visszavonhatatlanul eldőlt: elmarad az idei bulicunami a Szalki-szigeten; a monstre – ráadásul jubileumi, harmincadik! – rőzserázást tervek szerint 2021 nyarán rendezik. Főnixként támad fel újra, jövőre, ugyanott! Itt a bejelentés, betűhíven.

Eljött hát a pillanat: a kormány a mai napon bejelentette, hogy a tömegrendezvényekre vonatkozó korlátozást 2020. augusztus 15-ig meghosszabbítja. Egy évi munkánk vész kárba, és súlyos anyagi csapást szenvedünk. De a legfájóbb az a hiányérzet, ami arcul csapott minket a bejelentést követően. Mégis mit fogunk csinálni július második hetében, ami évtizedek óta számunkra is az év legfontosabb hete, az év legnagyobb bulija, és életünk legjelentősebb pozitív visszacsatolása? Az a szeretet, amit tőletek kaptunk, hajtott előre minket minden évben. A tudat, hogy amit csinálunk ennyi embernek fontos, átlendített minden nehézségen és erőt adott, hogy azokban az években is tovább folytassuk, amikor gazdaságilag teljesen kilátástalannak tűnt. Ezek nélkül lesz a legnehezebb, de egy dolog biztos: akkor sem adjuk fel!

 A 30. jubileumi Rockmaraton fesztivált egy évvel elhalasztjuk, és 2021. július 5-10. között rendezzük meg a jól megszokott és megszeretett helyszínen, a dunaújvárosi Szalki-szigeten. 

Az idei program nagy részét megpróbáljuk átszervezni, természetesen az összes hazai bandánkra számítunk, de a 34 nemzetközi fellépő közül lehetnek majd olyanok, akik a turnéjuk módosítása miatt kikerülnek. A változásokról szeptembertől folyamatosan hírt adunk.
Idén február végéig rekordmennyiségben, több ezren vásároltatok jegyet az idei rendezvényre, mi pedig a befolyt összeg 80 százalékát előlegként tovább is utaltuk a zenekaroknak és a beszállítóknak. A fesztiválszervezéssel járó, el nem halasztható éves költségek (irodabérlet, könyvelési díj, járulékok, hirdetések) miatt közel 15 milliós veszteséget szenvedünk, de ahogy korábban ígértük, akkor sem maradunk egyetlen vendégünknek sem adósa, ha ezért hitelt kell felvennünk. Minden megvásárolt jegy automatikusan érvényes a jövő évre. Azok számára, akik bizonytalanok, vagy a nehéz helyzetben szükségük van minden forintra, 2020. május 15 – december 15. között biztosítjuk, hogy bármikor (!) visszaválthassák a jegyüket a TIXA külön erre a célra fejlesztett felületén – ezzel kapcsolatban hamarosan jövünk a részletekkel.

Köszönjük azt a rengeteg támogatást és biztatást, amit eddig kaptunk tőletek. Köszönjük a partnereinknek, segítőinknek, kollégáinknak, Dunaújváros lakóinak és önkormányzatának, hogy kiállnak mellettünk a legnehezebb időszakban is. 

Biztosan tudjuk, hogy együtt sikerül majd átvészelnünk, és ha idén kicsit bele is halunk, jövőre főnixmadárként fogunk feltámadni, hogy ott folytassuk, ahol 2019-ben abbahagytuk!

(Forrás és illusztráció: Rockmaraton)

A rovat további hírei: Kultúra

DSTV: "Ecset szerelem" az MMK-ban

DSTV: "Ecset szerelem" az MMK-ban

2024. ápr. 23.

Új kiállításról számol be a DSTV összeállítása az MMK-ból. Az intézmény földszinti folyosógalériáján nyílt meg Gusztos Piroska tárlata a napokban – és a kollekció nem véletlenül viseli az Ecset szerelem címet. Hangkép.

ICA-D: "Utószó" – Vágvölgyi B. Andrással

ICA-D: "Utószó" – Vágvölgyi B. Andrással

2024. ápr. 22.

Vágvölgyi B. András író, újságíró, filmrendező, filmesztéta lesz az Utószó című irodalmi antológia következő vendége a Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) kedden délután.

Koncert, kiállítás, játszótéri ismeretterjesztés

Koncert, kiállítás, játszótéri ismeretterjesztés

2024. ápr. 19.

Mindezek ráadásul egy hétvégén, szombaton és vasárnap várják a muzsika, a művészet és a tudomány híveit – három helyszínen. Hírcsokor.

DSTV: a töredékes emlékezet kiállítása

DSTV: a töredékes emlékezet kiállítása

2024. ápr. 18.

Tárlatvezetésről tudósít a DSTV összeállítása. A Kortárs Művészeti Intézetben (ICA-D) látható Töredékes emlékezet című kiállításon Boros Lili műtörténész,  a bemutató kurátora, valamint Asztalos Zsolt képzőművész vezette körbe az érdeklődőket. Hangkép.

Kalligráfia: konferencia és kiállítás a papírmúzeumban

Kalligráfia: konferencia és kiállítás a papírmúzeumban

2024. ápr. 17.

Nagyszabású bemutatóra, valamint rangos szakmai tanácskozásra készül a Magyar Papírmúzeum: a kalligráfia témájára fókuszáló programra pénteken várják a vendégeket.

Jótékonysági pedagóguskoncert – pénteken újra a gyermekosztály javára

Jótékonysági pedagóguskoncert – pénteken újra a gyermekosztály javára

2024. ápr. 16.

Gazdag műsorral, színes repertoárral és sok-sok fellépővel rendezik az immár 27. hangversenyt – a közönséget az evangélikus templomban várják pénteken délután!

DSTV: Pentelei Molnár János nyomában

DSTV: Pentelei Molnár János nyomában

2024. ápr. 16.

Pentelei Molnár János halálának novemberben lesz a száz éves évfordulója, derül ki a DSTV összegzéséből. A Dunapentelén született festőművész családi hátterét és formátumos életművét Kronászt Margit történész, muzeológus elevenítette fele. Hangkép.