Szuper Levente indul a jégkorongszövetség elnöki posztjáért

doszerk - 2020. április 17. 8:30

Elhagyja a Schiller-Vasas HC vezetését és indul a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) elnöki posztjáért Szuper Levente.

MTI-fotó

Közleménye szerint a klubnál az utóbbi kilenc évben felépített szakosztályi rendszer - amely a Schiller-Vasas HC elmúlt két évében csúcsosodott ki - a tao-műhelyek egyik mintapéldánya volt. Ebben a két szezonban a csapat több tucat magyar jégkorongozónak biztosított lehetőséget az utánpótláskorból kinőve a felnőtt bajnokságban bizonyítani, és mindkét idényben adott játékost a válogatottnak is. Kitért rá, az Erste Ligában egyedüliként a piros-kék együttes fizeti folyamatosan a játékosait azóta, hogy a koronavírus-járvány miatt idő előtt lezárultak a pontvadászat küzdelmei. "A Schiller-Vasas HC vezetését május elsejével átadom egy befektetői körnek, amely támogatói csoportnak elsődleges és kimagasló célja, hogy továbbvigye azt a szisztematikus munkát, amit eddig képviseltünk, fejlessze, és további sikereket hozzon a magyar jégkorongnak minden vertikumban" - idézi a közlemény a 2008-as szapporói feljutást kiharcoló magyar válogatott kapusát.

A 39 éves sportvezető egyúttal egy másik fontos döntést is meghozott. "Felmérve és tapasztalva az utóbbi években történteket, továbbá az előttünk tornyosuló feladatokat, úgy döntöttem, hogy sokak bátorítására elindulok a Magyar Jégkorong Szövetség elnöki posztjáért a májusi tisztújító közgyűlésen. Teszem mindezt továbbra is a magyar jégkorong szolgálatáért, a nehézségek és a feladatok tudatában" - fogalmazott Szuper Levente. Az MJSZ elnöke 2016 májusa óta Such György. "A sportágnak nyolc-kilenc éve óriási lehetőségei vannak, de nem hozta ki a maximális potenciált, ami ebben az időszakban benne volt" - nyilatkozta az M1 aktuális csatornának Szuper, aki 35 éve van a sportágban. "Úgy érzem, hogy a paradigmaváltásnak most van itt az ideje." A korábban az észak-amerikai profiligában (NHL) a Calgary Flames kispadjáig jutó Szuper részletes, a szakmát előtérbe helyező dolgozatot állított össze arról, hogyan képzeli el a magyar jégkorong jövőjét. Ebben például a szakmai képzéseket és továbbképzéseket, az ezekhez kapcsolódó programok előtérbe helyezését, az Erste Liga helyzetének, kommunikációjának javítását, valamint az infrastrukturális fejlesztéseket nevezte meg kulcskérdésekként.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

Kulcsfontosságú meccs vár a focistákra

2024. ápr. 20.

A Fehérvár FC második csapatának otthonában folytatják a bajnokság küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgói vasárnap délelőtt tizenegy órától.

DSTV: biztató bajnoki eredmények

DSTV: biztató bajnoki eredmények

2024. ápr. 19.

Április 9-12. között rendezték meg az országos felnőtt úszó bajnokság küzdelmeit a fővárosban – szép helyi eredmények születtek. A DKSE színeiben Kenyér Lilla, Kovács-Seres Hunor és Eszenyi Ábel indult – utóbbival és Berzlánovits Éva edzővel beszélgettünk a megméretés után. Hangkép.

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.