Az online verseny jól szolgálta a felkészülést

doszerk - 2020. május 24. 14:07

Pozitív visszajelzéseket kaptak szülőktől és a gyermekektől is a Dunaferr SE tornászai a szövetség online versenye után.

Véget ért a Magyar Torna Szövetség első online tornaversenye, amelyen kilenc egyesület több tucat tornásza vett részt, a fővárosi és vidéki klubok edzői is örömmel nyilatkoztak a kezdeményezésről, derült ki a Magyar Torna Szövetség honlapján megjelent összegzésből. Melyből megtudtuk, hogy a klubok közül az FTC-Telekom gárdája volt a legeredményesebb, akik a legtöbb kategóriában elhozták az első helyet. Puskás Péter szakedző elégedett a sportolókkal: - Szerintem jól teljesítettek a fiúk magukhoz és az elvárásokhoz képest is. Jó volt a verseny, ezzel egy plusz dolog volt a kezünkben, amivel tudtuk a fiatalokat motiválni, ha már a tavaszi versenyszezon lenullázódott. Korábban is voltak már a klubon belül különböző kisebb megmérettetések, így a srácok presztízskérdést csináltak egymás között az online viadalból is.

A fővárosi klubok közül a KSI SE és a BHSE együttesei is jól szerepeltek. Rácz Attila, a KSI SE trénere, az utánpótlás válogatott vezetőedzőjeként az eredmények értékelésében is részt vett:
- Benne voltam a verseny szervezésében is, ezáltal több szegmensét is tudom értékelni a megmérettetésnek. Egyrészt ez egy nagyon jó kezdeményezés, sok gyereken láttam, hogy mennyire motiváltak lettek a versenynek köszönhetően. Továbbá a vidéki műhelyek is aktivizálták magukat. A KSI berkein belül pedig a háziverseny igencsak nívós volt, akadtak olyan gyakorlatok, amelyek a szabályrendszer miatt ugyan nem kerülhettek be, de egyébként remekül sikerültek. Úgy gondolom, mindkét szempontból kiváló versenyen vagyunk túl. Külön öröm volt a szülőket hallani a videóban, ahogy biztatják a gyerekeket, azt hiszem, ez nekik is nagy élmény volt.

Képek forrása: MATSZ

A győri szakember, a felnőtt válogatott jelenlegi vezetőedzője, Szűcs Róbert is elismerően beszélt a fiatalokról.
- Igazából minden korosztályban voltak érmesei a győrieknek, örülök a teljesítményüknek. Arra mindenképp jó volt ez a verseny, hogy motiváljuk a fiatalokat, ráadásul így kevésbé kopott meg a tudásuk és az erőnlétük. Egyébként itt Győrben már elkezdték az edzéseket a tornászok.

A vidéki műhelyek közül is további sok klub nevezett a versenyre, köztük volt a Dunaferr SE is, Varga Gyula edző így értékelt:
- Nagyon jól szerepeltek a fiatalok, mi főként a második korcsoportban voltunk érdekeltek. Összességében azt gondolom, jó verseny volt, nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk mind a szülők, mind pedig a gyermekek részéről, hogy milyen jó dolog a szövetség részéről ez a verseny, amellyel igyekeznek fenntartani az érdeklődést a tornasport iránt.

A Dunaferr SE versenyzőinek eredményei

II. korcsoport
Emelés kézállásba – Chlebovits Bence 3. hely
Hegyes ülőtartás – Chlebovits Bence 2. hely
Kézállás - Zolta Benjamin 5. hely
Támaszmérleg – Chlebovits Bence 4. hely

IV. korcsoport
Emelés kézállásba – Szabó Emil 6. hely
Fekvőtámaszban karhajlítás nyújtás – Szabó Emil 7. hely
Hegyes ülőtartás – Szabó Emil 6. hely
Kézállás – Szabó Emil 9. hely

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.