Dave Leger marad az Acélbikáknál

spigott - 2020. május 25. 8:05

A 2020/2021-es szezonban is Dave Leger irányítja a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóit az Erste Ligában.

Közösségi oldalán jelentette be ma reggel nyolc órakor a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata, hogy a 2020/2021-es szezonban is Dave Leger irányítja a DAB felnőtt együttesét az Erste Ligában. Az 52 éves kanadai szakember korábban dolgozott a tengerentúli egyetemi bajnokságokban, az Ázsia Ligában, az ECHL-ben, majd a lengyel utánpótlásban is, valamint a 2014/2015-ös szezonban Donald MacLean segítőjeként a Dunaújvárosi Acélbikák felnőtt csapatánál is, ám akkor családi okok miatt a szezon közben távozott az együttestől. A 2019/2020-as szezonban viszont éppen a szezon közben, január 15-én tért vissza a DAB gárdájához, s a Brassó elleni 7-5-re megnyert hazai mérkőzésen mutatkozott be a Bikák kispadján.

Az akkor kisebb hullámvölgyben lévő együttes az Erste Liga alapszakaszát a negyedik helyen fejezte be, majd a középszakasz felsőházában remek teljesítményt nyújtva jött fel egészen a második helyig. A rájátszás azonban nem úgy alakult a mieink számára, ahogy azt szerették volna, mert az Újpest 4-0-s összesítéssel elbúcsúztatta a Bikákat az Erste Liga további küzdelmeitől, ám a DAB vezetése ennek ellenére is elégedett volt munkájával, így nem meglepő, hogy szerződést hosszabbítottak a szakemberrel.

A rovat további hírei: Sport

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.

Biztosan hozták a kötelezőt

Biztosan hozták a kötelezőt

2024. ápr. 13.

Már az első félidőben eldöntötte a pontok sorsát a DFVE női vízilabda csapata a Győr elleni hazai bajnokin.