Dunaújváros Hetilap

DKIK: részleges ügyintézés a bázison

Öcaline - 2020. május 26. 10:41

A járványhelyzet kritikus időszaka után csökkentett üzemmódban ugyan, de újra kezdődött az ügyfélfogadás a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamaránál (DKIK). Óvatos nyitás a hajtás után.

A DKIK tájékoztató összegzése szerint az ügyfeleket előzetes telefonos egyeztetés alapján fogadják – a szokott ügyfélfogadási időben –, de egyelőre kizárólag olyan ügyekben, amiket nem lehet elektronikusan elintézni. A szájmaszk használata mind az ügyintéző, mind az ügyfél számára kötelező.
Az óvatos nyitány egybecseng az ügyfelek igényeivel: a járvány enyhülésével egyre többen keresik a kamarát elsősorban a Széchenyi Kártya Program új elemeivel kapcsolatban, élénkül az érdeklődés az egyéb kamarai szolgáltatások, a szakképzés, vizsgáztatások szervezése, illetve a mesterképzés iránt is.
Az egyre több területen tapasztalható nyitáshoz igazodva a kamara irodáiba is visszatértek a munkatársak hétfő óta – igaz, a szükséges távolságtartás érdekében napi váltással. A fogadó helyiségekben plexilapok mögött történik az ügyintézés. Az ügyfelek és a kamarai dolgozók egészségének megőrzése érdekében az iratátadás és a készpénz kezelés során kézfertőtlenítés szükséges.
A tájékoztató arra külön is felhívja a figyelmet, hogy készpénzes ki- és befizetésre egyelőre hétfőn és szerdán van lehetőség.
A legfontosabb mégis az, hogy előre egyeztetni szükséges: kérik, hogy amennyiben egy ügyben valaki fel kívánja keresni a DKIK Latinovits utcai bázisát, előtte hívja fel telefonon az illetékes ügyintézőt, vele egyeztessen arról, szükséges-e a személyes ügyintézés, illetve arról, hogy mikor lesz rá lehetőség! 

Arra is nyomatékosan kérnek minden ügyfelet, hogy a személyes ügyintézés során tartsa be a fentebb leírt megelőző és higiénés szabályokat!

(Forrás: DKIK)
 

A rovat további hírei: Közélet

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

Szerszámmustra és partnertalálkozó az Innoparkban

2024. ápr. 24.

Nagyszabású szerszámkiállításnak adott otthont az Innopark a napokban: a Hoffmann Group kiállítására várták az érdeklődőket, akik nemcsak szaktanácsadással találkozhattak a helyszínen, hanem ki is próbálhatták a magas minőségű szerszámokat. 

Felújították az újtelepi teniszpályát

Felújították az újtelepi teniszpályát

2024. ápr. 24.

Jeles közösségi kezdeményezés eredményeként, a környék lakóit is aktivizálva tették használhatóvá újra az újtelepi teniszpályát. A munkálatok révén a régen népszerű bázis újra várja majd a szabadidősport szerelmeseit.

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

Módosítják, részben korlátozzák is a parkolást a Munkácsy utcában

2024. ápr. 24.

A Technikum városrészben sem egyszerű a parkolás, viszont vannak, akik a problémát úgy oldják meg, hogy a járdára parkolnak. Az ott élők ezt elégelték meg, és kérték az önkormányzati képviselőjük segítségét. 

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.