Együttműködés az egészséges életmód támogatásáért

doszerk - 2020. május 20. 14:03

Az egészséges életmód támogatását is szolgálja a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) együttműködési megállapodásának megújítása.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) honlapjának beszámolója szerint a koronavírus-járvány alatt a nemzetközi egészségügyi szervezet genfi székhelyén aláírt együttműködési egyezmény ékes példája a NOB és a WHO közös, a sport általi egészséges társadalom iránti elköteleződésének. "Az utóbbi pár hónapban láthattuk, mennyire fontos a sport és a mozgás a fizikális és mentális egészség szempontjából. A sport életeket menthet" - vélekedett Thomas Bach. A WHO tanácsaira fogunk támaszkodni a koronavírus utáni társadalom által támasztott kihívások kezelésében, hiszen a sport sokkal kiemelkedőbb szerepet játszik majd a közpolitikában" - tette hozzá a NOB elnöke. A WHO főigazgatója, Tedrosz Gebrejeszusz leszögezte: örömmel tölti el a régóta fennálló partnerség hivatalossá tétele.

"A WHO nemcsak a betegségek ellen küzd, hanem az embereknek is segít a lehető legegészségesebben élni, eme partnerségi megállapodás pedig pont ezért született" - mutatott rá. Az új megállapodás részeként a NOB és a WHO közös kapcsolódási pontok feltérképezésére fog összpontosítani az egészséges életmód, az alulról szerveződő sportesemények támogatása, valamint a fizikai inaktivitás elleni küzdelem érdekében világszerte. A két szervezet új projektekben is együtt fog dolgozni, így a mentális egészségre is jobban oda fognak figyelni. A MOB beszámolója emlékeztet: a NOB és a WHO partnersége 1984-re nyúlik vissza, amikor is aláírták az első együttműködési egyezményt. Az azóta eltelt időben számos, az egészséges életmód népszerűsítését és az alulról szerveződő sporttevékenységeket célul kitűző közös kezdeményezés és projekt látott napvilágot.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Elvárható a három pont megszerzése

Elvárható a három pont megszerzése

2024. már. 29.

A tabellán nyolcadik Tatabánya otthonában folytatja a bajnokság küzdelmeit a DFVE női vízilabda csapata szombaton délután négy órától.

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

Óriásit hajrázva nyert a Kohász

2024. már. 29.

A második félidőt tizenöt góllal megnyerve aratott 32-20-as sikert a DKKA női kézilabda csapata a NEKA elleni hazai bajnokin.

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.