Felmérték az utánpótlást

doszerk - 2020. május 24. 8:25

Egyéni indításos felmérést tartott szombaton Makrai Csaba. Az utánpótlás szövetségi kapitány a teljes ifjúsági keretet meghívta Szolnokra, ahol két óra alatt kétszer teljesítették a versenyzők az 5000 métert egyesben, időre.

"Hivatalosan ma kezdődött újra az élet a járvány után a keret számára – mondta Makrai Csaba a Magyar Kajak-Kenu Szövetség honlapjának. – Azért szerveztem meg ezt az időre menést, hogy tájékozódjak a gyerekek aktuális állapotáról és ambicionálni is akartam őket, hiszen még közel három hónapig nem lesz versenyük." Hetekkel ezelőtt kiderült, hogy a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség (ICF) törölte az idei utánpótlás világbajnokságot, az ifjúsági korosztály számára két fontos verseny maradt a naptárban, a magyar bajnokság augusztusban, és a szeptember végi szegedi Olimpiai Reménységek Versenye, amelyen idén először az utolsó éves ifik is rajhoz állhatnak. "Örülök, hogy több időm van idén a felkészülésre, így a fontos versenyeken még gyorsabb lehetek, mint tavaly" – mondta Rendessy Eszter, aki hozzátette, hogy az ORV-n is szívesen rajthoz áll majd. Párja, és egyben legnagyobb riválisa Kőhalmi Emese közben arról beszélt, hogy szeretett volna idén újra versenyezni ifi világbajnokságon, mert most is jól csúszik alattuk a K-2-es. A női kajakos mezőnyben éppen a két egyéni világbajnok teljesített legjobban az időre menésen. Az első 5000 métert az UTE versenyzője, Rendessy Eszter nyerte meg 22.11-es idővel, a másodikat pedig KSI-s Kőhalmi Emese 22.23-al. Mögöttük Szellák Szabina, Rugási Csilla, és Zupkó Vanda következett.

Képek: MKKSZ

A férfiaknál K-1 5000 méteren a nagykanizsai színekben rajtoló Kurucz Levente nyerte mindkét mérést. Az elsőben 20.49-et, másodikra még ennél is jobbat, 20.31-et ment, összességében a második leggyorsabb a PRO Rekreation kajakosa, Kövesdi Patrik, a harmadik pedig a győri Takács Zsigmond volt. Női kenuban a Pacs-Pacs versenyzője, Gönczöl Laura teljesített a legjobban mindkét mérésen, másodszorra ment jobb időt, 26.17-et, mögötte két UTÉ-s versenyző, a 18 éves Horányi Dóra, és az egy évvel fiatalabb Seres Fanni következett. Még Gönczöl Lauránál is jobban kimagaslott saját mezőnyéből férfi kenuban Vass Zoltán. A Lágymányosi Spari versenyzője mindkét 5000 métert több mint egy perces különbséggel nyerte meg, a jobbik ideje 22.55 lett. A második leggyorsabb ezúttal a nála közel jóval fiatalabb Böszörményi Bendegúz volt, közel másfél perccel rosszabb időjével.

"Összességében elégedett vagyok, a vártnál jobban teljesítettek a gyerekek, látszik, hogy a klubok a nehéz helyzet ellenére is komoly munkát végeztek az elmúlt hónapokban – folytatta Makrai Csaba. – Látványos különbség három szakágban nem volt a versenyzők között, egyedül férfi kenuban látszik a lemaradás.A női kajakosok legjobbjai fél perccel megverték a leggyorsabb férfi kenust, ráadásul Vass Zoltán mögött hatalmas volt az űr, tehát ebben a szakágban még van hova fejlődni. Nem állunk meg, két hét múlva 2000 méteren zajlik majd hasonló időmérés, aztán július közepén a rövidebb távokon pályákat fogunk menni" – tette hozzá az utánpótlás kapitány, aki egy hét múlva a serdülő kerettagoknak tart majd hasonló felmérést Szolnokon.

Eredmények

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.