Dunaújváros Hetilap

Ha pünkösd, hát királyság – Révbérpusztán!

doszerk - 2020. május 26. 18:44

Idén is megszervezi térségi viszonylatban is egyedülálló pünkösdi programját Solt mellett a Révbérpusztai Lovascentrum – ráadásul ezúttal a szokásostól eltérően nem két, hanem három napon keresztül várják majd a vendégeket!

Évek óta népszerű kikapcsolódás a pünkösdi ünnepek időszakában, a lovascentrum vezetősége idén is szeretettel várja a látogatókat május 30. és június 1. között, azaz szombaton, vasárnap és hétfőn a révbérpusztai központban a Révbéri Pünkösdi Nyitott Terasz eseményeire; idén is tartalmas szórakozást kínálva a családok számára – Dunaújvárostól alig 30 kilométerre!

A hagyomány kötelez

Bár a járványhelyzet miatt változtatásokra kényszerült a szervező révbérpusztai menedzsment, ennek ellenére idén sem marad el a hagyományos pünkösdi kínálat a Solttól három kilométerre található lovascentrumban, ahol ezúttal már május 30-án, szombaton várják a látogatókat: tíz órától gumikocsis akadályhajtással kezdődnek a lovas megméretések.

A pünkösdi terasz mind a három napján tíz órától a legkisebbeket különleges kincskeresés szórakoztatja, míg május 31-én, vasárnap akadálylovas ügyességi játékot tekinthet meg a közönség 10 órai kezdéssel. 
A legnagyobb "királyság" június 1-jén, azaz pünkösd hétfőn ígérkezik – ekkor a pünkösdi királyválasztás izgalmas próbáit mutatják be a csikósok, szintén 10 órától. 

Színes kavalkád – kellő óvatossággal

A fenti kínálat mellett színes látnivalókban sem lesz hiány: mind a három napon kézműves és kirakodó vásár, lovaskocsizási lehetőség kényezteti a vendégeket, és persze nyitott kapukkal vár mindenkit a parasztudvar is. Az ételek és italok terepe is komoly akadálypályát ígér a látogatóknak – grillterasz, fröccs- és sörterasz, bográcsos pörköltek és frissensültek a csárdában, kemencés lángos gondoskodik az ellátásról. És akinek még ez is kevés: napra nap pusztai bemutató varázsolja el az érdeklődőket – a lovasbemutató mindhárom napon 14 órától várja a közönséget!

A szervezőcsapat facebook oldalán természetesen felhívja a figyelmet a különleges helyzet adta óvintézkedésekre is, ezért arra kérik vendégeiket, hogy a lázzal, felső légúti megbetegedéssel küzdők inkább maradjanak otthon, illetve minden vendégnek azt tanácsolják, hogy a programok során is tartsák be az előírásokat, ajánlásokat. Természetesen kézfertőtlenítő használatát az udvar több pontján is lehetővé teszi a szervező csapat. 
A Révbérpusztai Lovascentrum mintegy tíz hektáron terül el, amelynek jelentős része szabadtéri terület, így mindenki biztonsággal ellátogathat a pünkösdi sorozatra. A szervezők hangsúlyozták: bár a szintén hagyományos színpadi műsorokat a vírushelyzet miatt ezúttal nem rendezik meg, a csárda kibővített ételkínálattal várja a látogatókat.

Végül, de közel sem utolsósorban egy zsebbevágó tudnivaló: a programok látogatása mind a három napon át ingyenes, viszont a parkolás naponta ezer forintba kerül az udvar területén.

Mindenkit szívesen látnak és szeretettel várnak – nagy királyság készül pünkösdkor Révbérpusztán!

(Archív fotók: Révbérpusztai Lovascentrum – facebook) 
 

A rovat további hírei: Közélet

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

Szívességfal után Fészek Központ– akkor is, most is a segítségnyújtás jegyében

2024. már. 29.

A közelmúltban bontott zászlót, de az előzménye már a covid idején felbukkant a nagy közösségi portálon: a Szívességfal csoport alapítói hozták létre a Fészek Mentálhigiénés Központot – a tervekről és a bázis hátteréről Molnárné Hruby Enikővel és Törő Violettával beszélgettünk.

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.