Dunaújváros Hetilap

Ha pünkösd, hát királyság – Révbérpusztán!

doszerk - 2020. május 26. 18:44

Idén is megszervezi térségi viszonylatban is egyedülálló pünkösdi programját Solt mellett a Révbérpusztai Lovascentrum – ráadásul ezúttal a szokásostól eltérően nem két, hanem három napon keresztül várják majd a vendégeket!

Évek óta népszerű kikapcsolódás a pünkösdi ünnepek időszakában, a lovascentrum vezetősége idén is szeretettel várja a látogatókat május 30. és június 1. között, azaz szombaton, vasárnap és hétfőn a révbérpusztai központban a Révbéri Pünkösdi Nyitott Terasz eseményeire; idén is tartalmas szórakozást kínálva a családok számára – Dunaújvárostól alig 30 kilométerre!

A hagyomány kötelez

Bár a járványhelyzet miatt változtatásokra kényszerült a szervező révbérpusztai menedzsment, ennek ellenére idén sem marad el a hagyományos pünkösdi kínálat a Solttól három kilométerre található lovascentrumban, ahol ezúttal már május 30-án, szombaton várják a látogatókat: tíz órától gumikocsis akadályhajtással kezdődnek a lovas megméretések.

A pünkösdi terasz mind a három napján tíz órától a legkisebbeket különleges kincskeresés szórakoztatja, míg május 31-én, vasárnap akadálylovas ügyességi játékot tekinthet meg a közönség 10 órai kezdéssel. 
A legnagyobb "királyság" június 1-jén, azaz pünkösd hétfőn ígérkezik – ekkor a pünkösdi királyválasztás izgalmas próbáit mutatják be a csikósok, szintén 10 órától. 

Színes kavalkád – kellő óvatossággal

A fenti kínálat mellett színes látnivalókban sem lesz hiány: mind a három napon kézműves és kirakodó vásár, lovaskocsizási lehetőség kényezteti a vendégeket, és persze nyitott kapukkal vár mindenkit a parasztudvar is. Az ételek és italok terepe is komoly akadálypályát ígér a látogatóknak – grillterasz, fröccs- és sörterasz, bográcsos pörköltek és frissensültek a csárdában, kemencés lángos gondoskodik az ellátásról. És akinek még ez is kevés: napra nap pusztai bemutató varázsolja el az érdeklődőket – a lovasbemutató mindhárom napon 14 órától várja a közönséget!

A szervezőcsapat facebook oldalán természetesen felhívja a figyelmet a különleges helyzet adta óvintézkedésekre is, ezért arra kérik vendégeiket, hogy a lázzal, felső légúti megbetegedéssel küzdők inkább maradjanak otthon, illetve minden vendégnek azt tanácsolják, hogy a programok során is tartsák be az előírásokat, ajánlásokat. Természetesen kézfertőtlenítő használatát az udvar több pontján is lehetővé teszi a szervező csapat. 
A Révbérpusztai Lovascentrum mintegy tíz hektáron terül el, amelynek jelentős része szabadtéri terület, így mindenki biztonsággal ellátogathat a pünkösdi sorozatra. A szervezők hangsúlyozták: bár a szintén hagyományos színpadi műsorokat a vírushelyzet miatt ezúttal nem rendezik meg, a csárda kibővített ételkínálattal várja a látogatókat.

Végül, de közel sem utolsósorban egy zsebbevágó tudnivaló: a programok látogatása mind a három napon át ingyenes, viszont a parkolás naponta ezer forintba kerül az udvar területén.

Mindenkit szívesen látnak és szeretettel várnak – nagy királyság készül pünkösdkor Révbérpusztán!

(Archív fotók: Révbérpusztai Lovascentrum – facebook) 
 

A rovat további hírei: Közélet

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

Dunaújvárosi Estek – Petschnig Mária Zitával

2024. ápr. 23.

Beszélgessünk nyíltan az inflációról, a költségvetési politikáról, az államadósságról. A neves közgazdász lesz a Dunaújvárosi Estek sorozatának következő vendége szerdán – minden érdeklődőt szeretettel várnak! Flyer.

Megújulnak a parkolók a Liget közben

Megújulnak a parkolók a Liget közben

2024. ápr. 23.

A kivitelezés előtti utolsó szakmai egyeztetésen vett részt a Liget közben Szabó Zsolt alpolgármester, a körzet képviselője a napokban. Hamarosan meglévő parkolókat újítanak fel, illetve újakat is építenek.

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

Ismét segített a Dunaújváros kenyere

2024. ápr. 22.

Januártól március végéig összesen 8195 darab Dunaújváros kenyere fogyott a Széchenyi Pékség és az önkormányzat közös akciójában, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 409 ezer 750 forintot jelent a Pentele Baráti Kör Egyesületnek. 

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

Megnyílt a baptista Új Esély Központ

2024. ápr. 20.

Intézményátadó ünnepséget szerveztek a volt Bánki iskolában a közelmúltban. Mostantól az épület egyik földszinti szárnyában a Baptista Tevékeny Szeretet Misszió nappali szociális központot üzemeltet. Szívvel segítenek.

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

90 év szép idő, sok boldogságot, Anna néni!

2024. ápr. 20.

Bujáki Györgyné a 90. születésnapját ünnepelte – ez alkalomból igencsak jó hangulatban fogadta Barta Endre alpolgármestert, aki az önkormányzat ajándékai mellett a város nevében a jókívánságokat is tolmácsolta. Isten éltesse, Anna néni! 

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

Házigazdaként és programvezetőként kezdtük el a BiodiverCity projektet

2024. ápr. 19.

9 európai ország 10 városával együtt, Dunaújváros vezetésével, közvetlen európai uniós forrásból valósul meg az Európai Unió Urbact programjának BiodiverCity projektje. A program partnertalálkozóval startolt Dunaújvárosban kedden délelőtt.

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

A napokban érkezik a nyugdíjasoknak az önkormányzati távhőtámogatás is

2024. ápr. 19.

Április 15-én az egész országban, így Dunaújvárosban is véget ért a fűtési szezon. A hirtelen visszatérő hideg idő miatt azonban Pintér Tamás és az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy egyelőre ne állítsa le a DVG Zrt. a fűtést.