Időjárás: beköszönt a pipacsmezős nyár

Öcaline - 2020. május 18. 11:37

Egész héten kellemes, kora nyári idő várható a DO meteorológiai szakértőjének hétindító prognózisa szerint. Némi csapadékra kedden és szerdán számíthatunk – de inkább derült időnk lesz, és a hét végén napos, száraz napokat mutatnak a modellek.
 

"Kellemes, kora nyárias idő!" – remek hírrel lepte meg műhelyünket Krausz Mikes Miklós, a Köpönyeg.hu tematikus portál szakértő szerkesztője. Lássuk máris a napsugaras részleteket! Ahogy az ablakon kipillantva láthatjuk is, a napsütést időnként egyre több fátyolfelhő szűri, de csapadék nem alakul ki. Már ma kora nyárias napunk lesz, 22-26 fokos csúcsokkal – a szél gyenge marad,és jó hír az arra érzékenyeknek, hogy front sem lesz felettünk.
Változik a helyzet kedden, dél felől borultságig növekszik a felhőzet, és elszórtan zápor, zivatar is kialakul – este a friss modellfuttatások szerint a déli határszélen egy szervezett zivatarrendszer is kialakulhat. Továbbra is 20 és 26 fok között alakul a hőmérséklet, fontos változás viszont, hogy megélénkül az északi szél. Ennek nyomán szerdán fokozatosan csökken a felhőzet, és napos, gomolyfelhős idő alakul ki. Záporok elszórtan fordulnak elő – az északi, északkeleti szél élénk lesz, és marad a 24-26 fokos csúcsérték.
A hét közepétől sok napsütésre van kilátás némi gomolyfelhősödéssel: a középtávú előrejelzések specialistája szerint csütörtökön – és még pénteken is – ez a napos-gomolyos idő lesz jellemző. Csapadék legfeljebb elvétve lehet, 19-24 fokos csúcsokkal számolhatunk.
A hét vége derült, napos, száraz időt ígér: szombaton és vasárnap is ez lesz jellemző – vasárnap délután előfordulhat egy-egy futó zápor, frissítő zivatar –, és egyre magasabb hőmérsékleti értékeket mérhetünk. Országszerte 26 fok körüli maximumok lehetnek, de egy-egy napos térségben akár 28 fokig is emelkedhet a csúcsérték!

Szép, nyárias idő lesz – óvatosan ugyan, de: irány ki, a szabadba!

(Fotó: Így látjuk MI! – Kuruczné Gál Kriszta képe)
 

A rovat további hírei: Mozaik

Raklapmagasítóból magaságyás is lehet!

Raklapmagasítóból magaságyás is lehet!

2024. ápr. 20.

A logisztika egyik alap- és nélkülözhetetlen eleme a raklap. Az árucikkek egyszerű és gyors tárolását, mozgatását és szállítását segíti. Létezik fa, műanyag és papír verziója is, így számtalan termék közül tudjuk kiválasztani a legmegfelelőbbet. Vannak raklapmagasítók is, melyeknek elsődleges feladata a termékek magasabbra emelése volt. Ma már több, új funkcióval is felruházták ezeket a termékeket. (X)

Hogyan enyhítsd az orrdugulást?

Hogyan enyhítsd az orrdugulást?

2024. ápr. 19.

Te is szinte mindennapos orrdugulással küzdesz? Szerte a világon emberek millióit érinti, és nagyon zavaró tud lenni ez a probléma. Sokszor úgy érezzük, hogy nincs is rá hatékony gyógyír. A legtöbben különféle gyógyszeres orrspray-vel igyekeznek enyhíteni a tüneteket, pedig az irritálja a nyálkahártyát, és gyors függőséget alakíthat ki.  (X)

A piacon tartják a Csomagtartóvásárt – és vasárnap lesz a vásárnap

A piacon tartják a Csomagtartóvásárt – és vasárnap lesz a vásárnap

2024. ápr. 19.

Új helyen, de a régi lendülettel folytatja az újrahasznosításon és a közösségi élményen alapuló kezdeményezését a Csomagtartóvásár és Bolhapiac szervező csapata: az idei első vásárnap április 21-én, vasárnap lesz, a helyszínként pedig a dunaújvárosi piacot veszik birtokba az árusok, standolók.

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

"Süss fel, Nap!" a Dunai Kincses Kertben

2024. ápr. 18.

A jó idő reményében, igazi tavaszi kavalkádot ígérve szervezi meg a következő forgatagot a Dunai Kincses Kert szervező csapata – szombaton délután várnak mindenkit a Szalki-szigen.

A nyár slágere!

A nyár slágere!

2024. ápr. 18.

Kitalálod, mi lehet? Forró olajban kisütött kelt tészta, ami a mai napig a magyarok kedvence. Leginkább sós, de manapság készítik már édesen is. (X)

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

Miért és mire jó egy hőszivattyú?

2024. ápr. 17.

Olyan korszerű fűtési megoldásra vágyik, amellyel környezetbarát módon tudja melegen tartani otthonát? Keresi azt a rendszert, amely télen-nyáron kellemes hőfokot biztosít otthonában? Szeretné alacsonyan tartani a rezsiköltségeket? Ha ezekre a kérdésekre "igen" a válasz, akkor Önnek érdemes kicsit jobban megismernie a hőszivattyúk működését, típusait. (X)

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

DSTV: 41 éve javítja a lábbeliket

2024. ápr. 17.

Egy letűnő szakma utolsó dunaújvárosi képviselőjét mutatja be a DSTV összeállítása. Majlinger János cipész már több mint négy évtizede dolgozik, Technikum városrészi műhelyének titkaiba is örömmel avatja be a nézőt. Hangkép.