Már előre néznek!

spigott - 2020. május 14. 8:30

Nem várhatóak komoly személyi változások a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapatánál a 2020/2021-es szezonban.

Mint arról beszámoltunk, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége május 11-én úgy határozott, hogy végeredmény kihirdetése nélkül törli a 2019/2020-as bajnoki szezon küzdelmeit. A döntés nem érintette jól a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapatát, árulta el érdeklődésünkre Mihók Attila vezetőedző, akitől arra voltunk kíváncsiak, hogyan fogadták az elnökség határozatát.

"Mi a folytatás mellett szavaztunk, mindenképpen szerettük volna befejezni a szezont, lejátszani a hátralévő néhány mérkőzést. Ugye idén megnyertük a Magyar Kupát, azt gondolom, hogy a bajnokságban is esélyesek voltunk akár az aranyéremre is, ez nagyon ritkán jön össze egy olyan szerkezetű klubnak, mint a miénk. Emiatt természetesen nem örültünk annak a döntésnek, hogy a többség nem szeretett volna játszani, de el kell, hogy fogadjuk, nincs min morfondírozni, eltörölték az idei szezont, szóval készülünk a következőre."

Vízilabdázóink szakvezetője elmondta, bőven van most idejük felkészülni a következő szezonra, s ezen kívül megtudhattuk azt is, milyen változások várhatóak a felnőtt együttes játékoskeretében.
"A válogatottnak most volt egy három hetes összetartása, ez a héten befejeződik, s a következő válogatott program az ígéret szerint csak decemberben lesz, szóval egészen hosszú időnk van arra, hogy átgondoljuk és kiterveljük a továbbiakat. Július végén, augusztus elején kezdődik a Magyar Kupa, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag júniusban el kell kezdenünk a felkészülést, már a következő évi összeállításban, s ez azért kézzel fogható célokat ad nekünk is, így azért könnyebb tervezi a felkészülést. Kapusunk, Laura Aarts visszamegy Hollandiába, mert az utolsó éve lesz arra, hogy el tudja kezdeni az általa kiválasztott felsőoktatási szakot. Ezt természetesen megértjük, ő augusztusig segíti a kapusok felkészülését, szóval kapusposzton biztos lesz változás. Nagyon jelentős játékos mozgás azonban nem várható, a játékosaink maradnak a klubnál, egy-két igazolás elképzelhető abban az esetben, ha tudunk olyan játékossal megállapodást kötni, akivel kölcsönösen egymás hasznára tudunk lenni, de erről egyelőre még nem tudok beszámolni."

Képek: DO-archív

A 2019-es év edzőjének megválasztott szakember szerint a koronavírus-járvány miatti helyzet elsősorban az utánpótlás számára jelentett komoly problémát, így bőven lesz mit bepótolniuk az előttük álló időszakban.

"Az utánpótlás korosztályoknak ez a két hónapos kihagyás egy nagyon komoly mozgásdeficitet eredményezett, megszakadtak náluk bizonyos neurológiai, élettani folyamatok. Minden szakág, minden klub igyekezett csökkenteni ennek hatását, függően persze attól, hogy kinek milyen lehetőségei voltak otthon, de sajnos ez a váratlan helyzet leginkább az utánpótlás korosztályoknál, azon belül is a 8-14 éveseknél okozott komoly problémákat. Szerencsénkre mi már el tudtuk kezdeni a felkészülést velük is, annak köszönhetően, hogy a Fabó Éva Sportuszoda hétfő óta megnyitott a sportolók számára, vagyis a héten már teljes létszámban zajlanak az edzések. Most az a feladatunk, hogy az előttünk lévő időben olyan gyakorlatokat végeztessünk az utánpótlás korú játékosokkal is, amelyekkel csökkenteni tudjuk a kiesésből adódó problémákat. Ami pedig a felnőtteket illeti, most egy általános fizikai programot végzünk, mint ahogy ebbe mi elég gyakran bele is keveredünk, de a konkrét munka a végső kerettel június közepén kell, hogy elkezdődjön. Körülbelül hathetes felkészülést tartok ideálisnak, amit már egy komoly szakmai programmal végre lehet hajtani úgy, hogy ennek akkor már lesz befejezése és konkrét célja is. Addig bizonyos játékosoknak tervezek adni azért pihenőt is, elsősorban azoknak, akik decemberben és januárban az Európa-bajnokság miatt nem tudtak pihenni, és azóta sem volt erre igazából lehetőségük. Ők június elején kapnak egy rövidebb pihenőt, feltöltődhetnek és a teljes, fix kerettel június közepén kezdjük el a felkészülést a Magyar Kupára, illetve az új szezonra. Nagyon remélem, hogy most már tényleg csak a vízilabdára kell koncentrálnunk, s nem arra, hogy miként oldjuk meg lehetetlennél is lehetetlenebb helyzeteket.

A rovat további hírei: Sport

Felemás hétvége az utánpótlásnál

Felemás hétvége az utánpótlásnál

2024. ápr. 16.

A DFVE női vízilabdázóinak serdülői kikaptak, az ifjúságiak viszont nyerni tudtak a Ferencváros elleni hazai bajnokin.

Még van esély az alsóház megnyerésére

Még van esély az alsóház megnyerésére

2024. ápr. 16.

Hatékonyabb második félidei játékával aratott magabiztos győzelmet Érden a Dunaújváros Futsal együttese az NB II alsóházának hétfő esti fordulójában.

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

Még előrébb léptek a Lorántffy röplabdázói

2024. ápr. 15.

Tavalyi eredményükön öt helyet javítva fejezték be az országos diákolimpia debreceni fináléjának küzdelmeit a Lorántffy iskola leány röplabdázói a mögöttünk hagyott hétvégén.

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

Otthon tartotta a pontokat a TFSE

2024. ápr. 15.

Kettő sima és egy szorosabb szettben szenvedett vereséget a DKSE röplabda csapata a TFSE vendégeként lejátszott bajnokin vasárnap este.

Nem borult a papírforma Iváncsán

Nem borult a papírforma Iváncsán

2024. ápr. 15.

Az éllovas Iváncsa félidőnként két-két gólt szerezve tartotta otthon a bajnoki pontokat a Dunaújváros FC elleni vasárnapi találkozón.

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

Kilenc dunaújvárosi érem a Matolayn

2024. ápr. 14.

A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta három, Szij Emese hat dobogós helyezéssel zárta a tornászok 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyét.

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

A fővárosba látogatnak a röplabdázók

2024. ápr. 14.

A TFSE vendégeként folytatja az Extraliga alsóházának küzdelmeit a DKSE felnőtt röplabda csapata vasárnap este hat órától.