Megvannak a liga legjobbjai

spigott - 2020. május 30. 13:42

Hat egyéni kategóriában hirdettek végső győztest pénteken az Erste Liga különdíjainak odaítélésénél.

Mint arról pénteken délután beszámoltunk, a Dunaújvárosi Acélbikák csapatkapitánya, Azari Zsolt kapta meg az Erste Liga első ízben kiosztott Mr. Spirit díját, mely annak a játékosnak jár, aki példamutató magatartásával, hozzáállásával, munkavégzésével emelkedik ki társai közül. Rajta kívül még két DAB-játékos volt a jelöltek között, ugyanis a legjobb kapus kategóriában Garret Hughson, míg a legsportszerűbb játékos kategóriában Németh Péter is "harcba szállt" a végső elismerésért, melyet a posztonkénti (legjobb kapus, hátvéd, csatár) voksoláson a liga vezetőedzőinek, míg a Higgy Magadban díjaknál (Mf. Fair Play, Mr. Spirit, Mr. Rising Star) az Erste Liga vezetőinek szavazati alapján osztottak ki.

A legjobb kapusnak járó elismerést végül nem Garret Hughson, hanem a dunaújvárosi nevelésű, de az idei szezonban a DEAC kapuját őrző Hetényi Zoltánt választották, aki a liga statisztikái szerint az alapszakaszban 93,3 százalékkal védett, a középszakaszban 93,16 volt a mutatója, majd a negyeddöntőben még javult, és 95 százalékos hatékonysággal teljesített a Csíkszereda ellen. A legjobb hátvédnek a Ferencváros finn légiósát, Jere Pullit választották a vezetőedzők, míg a csatárok között a Csíkszereda kanadai kiválósága Joshua Shalla szerezte meg a voksok többségét.

Képek forrása: ersteliga.hu

A Higgy Magadban díjak közül az év felfedezettjének járó Mr. Rising Star díjat Szűcs István, a Hokiklub Budapest csatára kapta, aki a szövetségi értékelés szerint "az alapszakaszt 36 meccsen 22 góllal és 15 assziszttal zárta, majd a középszakaszban még három gólpasszt gyűjtött. A támadójáték mellett a védekezőmunkája is fejlődött az év során." A legsportszerűbb játékosnak járó Mr. Fair Play díjat sajnos végül nem Németh Péter, hanem az egyébként dunaújvárosi nevelésű, de a 2019/2020-as szezont a Debrecennél végigjátszó Léránt René kapta, aki mindössze 24 percnyi büntetést gyűjtött össze a szezonban, s az is elmondható, hogy a tiszta, de hatékony játék jellemző rá.

A rovat további hírei: Sport

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

Győzelemmel folytatná a bajnokságot a Kohász

2024. ápr. 19.

A kiesés elől menekülő Békéscsaba lesz a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének következő bajnoki ellenfele szombaton délután öt órától.

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

Szegeden zárják az alapszakaszt vízilabdázóink

2024. ápr. 19.

Amennyiben nyer Szegeden, a harmadik helyen fejezi be a bajnokság alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata.

DSTV: eredményes birkózók

DSTV: eredményes birkózók

2024. ápr. 18.

Legyen szó veteránokról, vagy a akár a fiatalabbakról, a DKSE birkózói rendre hozzák a szép eredményeket. Helyzetjelentést kértünk Kiss Károly edzőtől, aki beszélt az utánpótlásról, s persze Pupp Viktóriáról és Nyikos Veronikáról is. Hangkép.

Nem volt esély Gödöllőn

Nem volt esély Gödöllőn

2024. ápr. 18.

A Kistext ellen meccs nélkül nyertek, a házigazda Gödöllőtől viszont kikaptak a DSE Röplabda Akadémia fiataljai az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Biztos sikerek idegenben

Biztos sikerek idegenben

2024. ápr. 18.

Nem okozott gondot a két pont megszerzése a DKKA serdülő és ifjúsági csapatának a Csepel elleni korosztályos bajnokin.

DSTV: tudnivalók a horgászatról

DSTV: tudnivalók a horgászatról

2024. ápr. 17.

Egy horgásznak nem kell bemutatni, hogy miért jó, vagy miért különleges a horgászat. Aki még nem próbálta, az talán közelítse meg onnan, hogy ez egy olyan elfoglaltság, amely egyszerre lehet hobbi, sport, és igazi versenyzés – mikor mire van igényünk ugyebár. Arról, hogy ennek mi a szépsége, és mire van szüksége a kezdőknek Szabó Mátéval beszélgettünk a Horgásztanyán. Hangkép.

Újra élen a címvédő

Újra élen a címvédő

2024. ápr. 17.

Magabiztos győzelemmel vette vissza a tabella első helyét a Karmacsi Autó gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar csoportjában.