Megvannak a liga legjobbjai

spigott - 2020. május 30. 13:42

Hat egyéni kategóriában hirdettek végső győztest pénteken az Erste Liga különdíjainak odaítélésénél.

Mint arról pénteken délután beszámoltunk, a Dunaújvárosi Acélbikák csapatkapitánya, Azari Zsolt kapta meg az Erste Liga első ízben kiosztott Mr. Spirit díját, mely annak a játékosnak jár, aki példamutató magatartásával, hozzáállásával, munkavégzésével emelkedik ki társai közül. Rajta kívül még két DAB-játékos volt a jelöltek között, ugyanis a legjobb kapus kategóriában Garret Hughson, míg a legsportszerűbb játékos kategóriában Németh Péter is "harcba szállt" a végső elismerésért, melyet a posztonkénti (legjobb kapus, hátvéd, csatár) voksoláson a liga vezetőedzőinek, míg a Higgy Magadban díjaknál (Mf. Fair Play, Mr. Spirit, Mr. Rising Star) az Erste Liga vezetőinek szavazati alapján osztottak ki.

A legjobb kapusnak járó elismerést végül nem Garret Hughson, hanem a dunaújvárosi nevelésű, de az idei szezonban a DEAC kapuját őrző Hetényi Zoltánt választották, aki a liga statisztikái szerint az alapszakaszban 93,3 százalékkal védett, a középszakaszban 93,16 volt a mutatója, majd a negyeddöntőben még javult, és 95 százalékos hatékonysággal teljesített a Csíkszereda ellen. A legjobb hátvédnek a Ferencváros finn légiósát, Jere Pullit választották a vezetőedzők, míg a csatárok között a Csíkszereda kanadai kiválósága Joshua Shalla szerezte meg a voksok többségét.

Képek forrása: ersteliga.hu

A Higgy Magadban díjak közül az év felfedezettjének járó Mr. Rising Star díjat Szűcs István, a Hokiklub Budapest csatára kapta, aki a szövetségi értékelés szerint "az alapszakaszt 36 meccsen 22 góllal és 15 assziszttal zárta, majd a középszakaszban még három gólpasszt gyűjtött. A támadójáték mellett a védekezőmunkája is fejlődött az év során." A legsportszerűbb játékosnak járó Mr. Fair Play díjat sajnos végül nem Németh Péter, hanem az egyébként dunaújvárosi nevelésű, de a 2019/2020-as szezont a Debrecennél végigjátszó Léránt René kapta, aki mindössze 24 percnyi büntetést gyűjtött össze a szezonban, s az is elmondható, hogy a tiszta, de hatékony játék jellemző rá.

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.