Rendőrkézen az "abroncsos" csaló

Öcaline - 2020. május 14. 16:55

Csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki a dunaújvárosi rendőrök egy 40 éves nagyvenyimi férfit. Abroncsokat ígért, köddé vált, értesült a DO.

Csalás gyanújával fogtak el egy nagyvenyimi férfit a dunaújvárosi rendőrök, erősítette meg a megyei főkapitányság kommunikációs szolgálat. A szóvivői összegzés az eljárási adatokat idézi, amelyekből kiderül, hogy a csaló május 1-jén az egyik internetes közösségi oldalon hirdetett eladásra gumiabroncsokat. A hirdetésre jelentkeztek is, a vételárban telefonon egyezett meg az eladó és a vevő, és azt is megbeszélték, hogy mikor és hol bonyolítják le az üzletet. A személyes találkozás alkalmával a vevő a készpénzt átadta, azzal az eladó távozott, mondván, hogy hamarosan hozza a négy gumiabroncsot. A sértett azonban az árut nem kapta meg. A bajbajutott többször próbálta felvenni a kapcsolatot a hirdetővel, aki a rendőrségi összegzés szerint egy ideig fals ígéreteket, találkozási pontokat adott meg a termékek átvételére, míg végül elérhetetlenné vált.
A dunaújvárosi rendőrök az adatgyűjtés eredményeként rövid időn belül azonosították, majd szerdán reggel Nagyvenyimen elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét. Sz. Györgyöt a nyomozók előállították a rendőrségre, ahol csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, gyanúsítottként hallgatták ki.

Arról, hogy voltak-e a birtokában egyáltalán eladásra kínált abroncsok, illetve mi lett az átadott lé sorsa, sajnos nem szól a rendőrségi fáma.

(Képünk illusztráció)

A rovat további hírei: Sziréna

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

Két városban is életet mentett a szénmonoxid-érzékelő

2024. ápr. 15.

Dunaújvárosi társasházi lakásban is a szénmonoxid-érzékelő figyelmeztette a lakókat a mérgező gázra vasárnap. Nem ez volt az egyetlen eset aznap a vármegyében, szerencsére nem történt személyi sérülés, értesült a DO.

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

Kapatos vezetők húsvét ünnepén

2024. ápr. 11.

Dunaújvárosi helyzetkép is színesíti a Zsaru Magazin húsvéti körképét – a város közútjain végzett ellenőrzésekről Kőhalmi László főtörzszászlós, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának helyettes vezetője számolt be.

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

Látta a balesetet? Jelentkezzen!

2024. ápr. 10.

Ismeretlen személyazonosságú gépjárművezető azonosításához kérik a lakosság segítségét a dunaújvárosi rendőrök. Elektromos kerékpárral közlekedő hölgyet sodort el, megállás nélkül koccolt a helyszínről, értesült a DO. Egy megosztás is közelebb vihet hozzá!

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

A fél város keresi a mérget kiszóró gazembert

2024. ápr. 07.

Az internetes közösségi oldalakon, csoportokban terjedt el a hír, miszerint a felső Duna-parton mérgező eledeleket találtak, amelyek akár végzetesek is lehetnek a házi kedvencekre.

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

Értékes kapcsolószekrényt lopott – vád a vége ellene

2024. ápr. 04.

Félmillió forint értékű berendezést lovasított meg az a férfi, aki ellen a Dunaújvárosi Járási Ügyészség emelt vádat. Hihetetlen, de még a két társa sem tudta, hogy éppen lopnak, értesült a DO.

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

Vigyázat, csalók! Ne dőljön be! És adja tovább!

2024. ápr. 03.

A nagy közösségi portálon élesített tájékoztató videóval jelentkezett a rendőrség – a cél egyértelmű: az úgynevezett "bankos" csalók üzelmeinek megakadályozása. Egy megosztás is sokat érhet!

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

Megkárosította a szolgáltatót – vádemelés a vége

2024. már. 23.

Több hónap alatt összesen 730 ezer forinttal károsította meg az egyik távközlési szolgáltató céget az a férfi, aki ellen csalás miatt emeltek vádat a napokban. Adathalászattal kezdődött, értesült a DO.