Dunaújváros Hetilap

Segítség négy keréken – kétszáz új Hankook abroncs a Magyar Vöröskereszt biztonságos munkájához

doszerk - 2020. május 27. 8:05

Évenkénti Abroncsadományozási Programján keresztül kétszáz új gumiabronccsal segítette a Magyar Vöröskeresztet a Hankook Tire.

A Hankook Tire folyamatosan keresi azokat a szervezeteket, melyeknek a jelenlegi helyzetre való tekintettel soron kívüli abroncsadományra lehet szüksége. A vállalat ezúttal egy hosszú évek óta partnerének tekintett alapítványnak nyújtott segítséget.

A hazai karitatív szervezetek közül a Magyar Vöröskereszt már január 30-a óta lát el fontos feladatokat a koronavírus járvány kapcsán. A betegség magyarországi megjelenése előtt a lakosság felkészítésében segített, a veszélyhelyzet kihirdetése óta pedig élelmiszer-, és tisztasági csomagokkal látja el a rászorulókat az egészségügyi szervezetek támogatásával párhuzamosan. Mindezek mellett továbbra is üzemeltetik a szociális intézményeket és szervezik a véradók toborzását. A Hankook Tire úgy járul hozzá a Magyar Vöröskereszt munkájához, hogy évenkénti Abroncsadományozási Programjának kihirdetése előtt 200 darab abroncsot biztosít a szervezet számára országos szinten.

"Legnagyobb hazai karitatív szervezetként a veszélyhelyzet kihirdetése óta az ország csaknem minden területén folytatunk tevékenységeket: folyamatosak az élelmiszercsomag és adomány osztások, valamint 13 megyében és a fővárosban segítjük az Országos Mentőszolgálat munkáját, közben pedig a véradások sem álltak le. Ezen feladatok túlnyomó része korábban soha nem tapasztalt logisztikai kihívások elé állított minket. Szerencsére több gépjárműforgalmazó ajánlott fel gépkocsikat és teherautókat. Az így megnövekedett járműparkunk üzemeltetéséhez most pedig a Hankook Tire abroncsadománya jelent igen nagy segítséget!" - hangsúlyozta Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.

Képek forrása: Hankook Tire

A Hankook Tire a rendkívüli helyzetet figyelembe véve korábban már számos országos és regionális szervezetnek biztosított soron kívüli abroncsadományt. Összesen 173 gumiabroncsot kapott a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány, a Bethesda Kórház Alapítvány, a Magyar Vöröskereszt, a Büszke Aranykor Alapítvány, a Reménysugár Közhasznú Alapítvány, valamint a Közép-Dunántúli Regionális Mentőszervezet.

A Hankook sokszínű társadalmi felelősségvállalási programjának 2012 óta szerves részét képezi az országos hatáskörű Abroncsadományozási Program. A hazánkban egyedülálló kezdeményezés keretében az abroncsgyártó olyan közhasznú alapítványoknak, egyesületeknek és nonprofit szervezeteknek kíván segítséget nyújtani, amelyek tevékenységükkel a társadalom számára fontos, sokszor életmentő feladatokat látnak el. Legutóbb 2019-ben, a pályázati időszak lezárultával a Hankook több, mint 2300 db abroncsot juttatott el összesen 237 regionális és három országos szervezet számára, derült ki a gumiabroncs gyártó cég közleményéből.

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.