Dunaújváros Hetilap

Szünidei étkeztetés – itt az összes tudnivaló!

Öcaline - 2020. május 19. 20:28

Ingyenes déli meleg főétkezést biztosít a nyári szünidőben a rászoruló gyerekeknek Dunaújváros önkormányzata: a feltételekről részletes összegzés látott napvilágot a város hivatalos oldalán.

A szünidei gyermekétkeztetés részeként ingyenes déli meleg főétkezést biztosít Dunaújváros önkormányzata a  hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű kiskorú gyermekek részére a nyári szünet időtartamára. Az étkezési lehetőséget a szülő, vagy más törvényes képviselő kérelmezheti, áll a város hivatalos honlpaján megjelent tájékoztatóban. Az étkezés általános- és középiskolás kiskorú gyermekek részére a nyári szünet időtartamára eső 54 munkanapra (a június 16-ától augusztus 31-ig terjedő időszakra), míg az óvodás, bölcsődés gyermekek részére 21 munkanapra (augusztus 1-jétől augusztus 31-ig) igényelhető – utóbbi azzal a feltétellel, hogy ezen időszak alatt az ügyeletes óvodai és bölcsődei ellátást nem veszik igénybe.
A szünidei gyermekétkeztetés megkezdése előtt a jegyzőnek vizsgálnia kell a jogosultsági feltételek meglétét a szülő vagy törvényes képviselő kérelme benyújtásakor. (Rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult-e, illetve hátrányos helyzetű vagy rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő halmozottan hátrányos helyzetű-e a gyermek.)
A nyári szünet idejére az ingyenes szünidei étkezés igénybevételének lehetőségéről a Polgármesteri Hivatal szociális osztályának munkatársa a nyilvántartás alapján, tértivevényes levélben értesíti az ingyenes étkezésre jogosult gyermekek törvényes képviselőjét.
A nyári szünet idejére az ingyenes étkeztetést kiskorú gyermekek törvényes képviselői kérhetik – amennyiben a szülő vagy más törvényes képviselő a szünidei gyermekétkeztetést a nyári szünet ideje alatt igénybe kívánja venni gyermeke részére, úgy a nyilatkozatot kitöltve kell behoznia vagy beküldenie a Szociális Osztályra (2400 Dunaújváros, Városháza tér 2.) május 25-ig. 

A nyilatkozatot annyi példányban kell kitölteni és benyújtani, ahány gyermek vonatkozásában igénylik az ingyenes étkeztetést.

A kitöltött és aláírt nyilatkozatot benyújthatják személyesen, ügyfélfogadási időben – minden szerdán 8-12, valamint 13-16 óra között a Városháza "B" épületének földszinti 14-es irodájábaban; a nyilatkozatot postai úton az alábbi címen
Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szociális Osztály
2400 Dunaújváros, Városháza tér 2. 

A dokumentum e-mailen is eljuttatható a szocialisosztaly@pmh.dunanet.hu címre.
A nyilatkozatok ügyintézője Rodek Andrea, hivatali telefonszáma: 25/544-164.

Fontos előírás, hogy a Nyilatkozatot azoknak is be kell ismételten nyújtaniuk, akik márciusban már behozták azt a hivatalba! A nyilatkozat letölthető formátuma az alábbi címről elérhető!

Nyári szünidei gyermekétkeztetés – .odt (katt) >>

Szintén lényeges tudnivaló, hogy az étkeztetés helyszíne a Campus Étterem lesz a Dózsa György út 33. alatti címen; az ebédjegyeket az étkeztetés megkezdése előtt a kérelmezők a megadott időpontban a szociális osztályon vehetik át. A gyermek betegsége esetén az ebéd ételhordóban történő elvitelére is lehetőség van a szülő vagy más törvényes képviselő által. Akadályoztatás esetén a szülő vagy más törvényes képviselő által megbízott személy számára az étel elvitele írásbeli meghatalmazás alapján lehetséges.
A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló rendelet visszavonásáig a megjelölt helyszínen az ebéd kizárólag ételhordóban történő elvitelére van lehetőség. Amennyiben a veszélyhelyzetet megszüntetik, akkor a jogosult gyermekek az ebédet a megjelölt helyszínen helyben fogyaszthatják el az ebédjegy felmutatásával.

(Forrás és fotó: dunaujvaros.hu)
 

A rovat további hírei: Közélet

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

Megújult a piac, a friss áruk mellett már szép környezet is várja a vásárlókat

2024. már. 28.

A piac a dunaújvárosiak kedvelt bevásárlóhelye, a helyi termelők és árusok fontos terepe, tavaly novemberben kezdődött a felújítása, az ünnepélyes átadást pedig szerdán tartották. Ajándék: húsvét előtt pénteken délelőtt is nyitva lesz a piac!

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

Hivatalosan is átadták a bringával közlekedőknek az új kerékpárút-hálózatot

2024. már. 27.

Ünnepélyes keretek között avatták fel az új kerékpárút-hálózatot városunk képviselői. Az esemény helyszínére, az erdei tornapályára biciklivel érkezett a városvezetés.

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

Ilonka néninek 90 évesen is az unokák a mindenei

2024. már. 27.

Molnár Józsefné, Ilonka néni is a 90 évesek táborába lépett március 17-én. A jeles alkalomból nagy családja körében ünnepelt születésnapján. A város nevében Orosz Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte.

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

Újdonságokkal bővül a körzet, a lakók kényelméért

2024. már. 27.

A lakossági igények felmérése után a városüzemeltetés szakembereivel tartott bejárást Barta Endre, a 4-es választókerület önkormányzati képviselője az új Vasmű úton.

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

"Dunaújvárosi Estek" – folytatás Kéri László politológussal

2024. már. 26.

A Dunaújvárosi Estek című sorozat következő vendége Kéri László, szociológus, politológus lesz – az érdeklődőket a magyar belpolitikai helyzetről szóló beszélgetésre várják a Városháza dísztermében szerdán délután. Flyer.

Elkészült az életmentő készülékek térképe

Elkészült az életmentő készülékek térképe

2024. már. 25.

Hosszú egyeztetések és munka után elkészült Dunaújváros aktualizált defibrillátor térképe, melyet a Dózsa György úti főposta előtt találhatnak meg városunk lakói.

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

Széchenyis diák lesz egy napra alpolgármester

2024. már. 25.

Remek alkalmat talált arra a közelmúltban Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester, hogy kihirdesse, ki veheti át tőle a stallumot a város középiskolásai köréből egy teljes napra.