Újra munkában!

spigott - 2020. május 8. 14:00

A dunaújvárosi felnőtt jégkorongozók hétfőn, míg az Acélbikák utánpótlása szerdán vágott neki a szokásos nyári felkészülésnek.

Ugyan a jégkorong szezon csak ősszel veszi kezdetét, ez nem jelenti azt, hogy a hokisok munka nélkül tengetnék mindennapjaikat az jeges edzések megkezdéséig. A tavasz vége, nyár eleje ugyanis rendkívül fontos időszaka a felkészülésnek, s nincs ez másként a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóinál sem, akik már ezen a héten nekivágtak a közös munkának, hogy a lehető legjobb alapokra építve folytathassák majd a későbbi, jeges edzéseket, árulta el ifjabb Azari Zsolt, a DAB felnőtt csapatának kapitánya.

"Az elmúlt időszak nehéz volt az egyéni munka miatt, mert mi mindannyian abban nőttünk fel, hogy rendre együtt készültünk. Az enyhítések hatására azonban elkezdhettünk együtt edzeni, így hétfő óta már közösen készülünk, elkezdtük a száraz felkészülést erőnléti edzőnk, Somogyi Szabolcs irányítása alatt. Szabolcs egy nagy tapasztalattal rendelkező edző, remek szakemberektől tanult, s a legjobb programokból állította össze azt az edzésmunkát, mely a dunaújvárosi körülmények között leghatékonyabban elvégezhető, és ami hitünk szerint a leginkább szolgálja azt, hogy egy jégkorong játékos felkészüljön a következő évadra. Jelenleg azok a játékosok edzenek a legmagasabb korosztályban (innen fognak kikerülni a felnőtt keret tagjai), akik dunaújvárosiak, akik itt élnek a városban. Arra most nincs lehetősége a klubnak, hogy azok a fiatalok, akik nem itt élnek Dunaújvárosban, de számítunk rájuk jövőre, ide költözhessenek már a nyáron, s együtt eddzünk, így ők az otthoni munkát csinálják, folytatják az egyéni felkészülést. Jelenleg körülbelül tíz fő edz a "felnőtt" korosztályban, tizenkét héten keresztül, s a tervek szerint július 26-án végzünk a felkészülés "nyári alapozás" részével, s majd ezt követően látjuk meg, hogy mikor kezdődik a jeges felkészülés. Eddig rendre augusztus 1-jén vágtunk neki a jeges edzéseknek, de ez most nem tűnik tarthatónak, szóval augusztus második felére tervezzük az indulást, de még nem tudjuk, hogy itthon lesz-e jég, vagy esetleg elmegyünk valahova edzőtáborba." – árulta el Azari Zsolt, akitől megtudtuk, hogy izgatottan várják az előttük álló időszakot.

Képek forrása: DAB

"Az utánpótlás többi korosztálya szerdán kezdte meg a felkészülést, természetesen minden szabályt betartva, szabadtéren zajlanak majd az edzések, utánpótlás edzőink kiválóan felkészültek, remek programokat írtak a gyerekeknek. Izgatottan várja az egész szakosztály, hogy mindenki belevágjon a szokásos nyári munkába, mely az egyik legfontosabb szakasza a felkészülésünknek, nagyon sokat kell dolgozni, fejleszteni magad, hogy jobb legyél a következő szezonban. Változatos munkát végzünk, de a legtöbb napon átmozgatjuk minden izmunkat, persze van mikor valamelyik részünket jobban, másikat kevésbé. Rengeteget futunk, gyorsítunk, erősítünk, fokozzuk az állóképességünket, sportágspecifikus munkát végzünk. Most már egyre divatosabb, hogy délutánonként mindenki gyakorol az ütőjével, képzi magát technikailag is, elengedhetetlen, hogy egy jégkorongos gyakoroljon otthon önszorgalomból, de amit most az első hetekben végzünk, az az alap fizikai felkészítés. Az első napok azért megterhelőek mindenkinek, kiestünk egy kicsit a munkából, ez mindig így van a száraz felkészülés első hetében, de az előttünk álló tizenkét hét az rengeteg idő, hogy becsületes, kemény munkával megszerezzük a szükséges alapokat a későbbi, remélhetőleg szép eredményekhez."

A rovat további hírei: Sport

Nem borult a papírforma Miskolcon

Nem borult a papírforma Miskolcon

2024. már. 28.

Három szettben szenvedett vereséget Miskolcon a DKSE röplabda csapata az Extraliga alsóházának szerda esti összecsapásán.

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

Biztosan hozta a kötelezőt a DFVE

2024. már. 28.

Mindössze öt gólt kapva aratott sima győzelmet a DFVE női vízilabda csapata a III. Ker. TVE elleni bajnokin a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

Hazai pályán vágna vissza a NEKA-nak a Kohász

2024. már. 27.

Fontos találkozó vár a DKKA női kézilabdázóira a balatonboglári akadémisták ellen csütörtökön délután öt órától.

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

Kizárták az DAB-ASP-t a rájátszásból

2024. már. 27.

Jogosulatlan szereplés miatt az ellenfeleknek írták jóvá a DAB-ASP Andersen Ligás negyeddöntőjének és elődöntőjének mérkőzéseit. A sorozatból így kizárt dunaújvárosiak fellebbezést nyújtanak be a döntés ellen.

Fontos pontokra hajt a DFVE

Fontos pontokra hajt a DFVE

2024. már. 27.

A III. Ker. TVE elleni hazai összecsapással folytatja az OB I-es pontvadászat alapszakaszát a DFVE női vízilabda csapata ma este hét órától.

DSTV: újabb öt év az elnökségben

DSTV: újabb öt év az elnökségben

2024. már. 26.

A Magyar Birkózó Szövetség újabb 5 évre választotta az elnökség tagjává Mátyás Gábort, a DKSE ügyvezető elnökét. A szakemberrel az elnökségben végzett munkáról, annak céljairól, valamint arról is beszélgettünk, hogy ennek milyen hatásai lesznek a DKSE birkózó szakosztályára. Hangkép.

Biztos siker a felnőttek között

Biztos siker a felnőttek között

2024. már. 26.

A Szigetszentmiklós elleni hatgólos győzelemmel folytatta az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi pontvadászatát a DKKA U21-es együttese.